Haberler

Tü Tıp Fakültesi Hastanesi Yenileme Çalışmaları

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Gündeniz Altıay ve Prof. Dr. Nurettin Taştekin düzenledikleri basın toplantısıyla Tıp Fakültesi Hastanesinde devam eden yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Gündeniz Altıay ve Prof. Dr. Nurettin Taştekin düzenledikleri basın toplantısıyla Tıp Fakültesi Hastanesinde devam eden yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başhekimlik Toplantı Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Altıay, hastanenin modernizasyonu konusunda önemli adımlar atıldığını söyledi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bölgenin en önemli sağlık kuruluşlarından biri olduğunu belirten Altıay, hastane genelindeki modernizasyon çalışmalarının 3 yıl daha devam edeceğini kaydetti.

Hazırladıkları projelere Kalkınma Bakanlığından aldıkları destekler sayesinde hastanenin altyapısında önemli bir yenileme çalışması yapıldığını ifade eden Altıay, şunları kaydetti:

"Uzun yıllardır kullanılan binada eskimeler meydana gelmişti. Yapılan çalışmalarla bina halkımıza yakışan bir duruma geldi. Kalan 2 blok ihale aşamasında ve 1 yılda yapılacak çalışmayla modern bir görünüme kavuşacak. Tüm odalarımızda WC, banyo, klima ve havalandırma olacak. Çalışmalarımız, önümüzdeki 3 yıl içinde de devam edecek. Hastanenin fiziki koşullarının düzenlemesinin yanında kullanılan makine ve teçhizatlarında büyük bölümünü yenileceğiz."

Altıay, yüzde 100 dolulukla çalışan yoğun bakım ünitesinin yatak sayısını da artıracaklarını belirterek, 67 olan yoğun bakım yatak sayısını, 97'ye yükselteceklerini, yeni doğan ve yetişkin yoğun bakım yatak sayısını attırmaya gayret edeceklerini dile getirdi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve aynı zamanda Döner Sermaye İşletme Müdürü Prof. Dr. Nurettin Taştekin de hastanenin modernizasyonu kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Maliye Bakanlığı ile global bütçe konusunda anlaşma imzaladıklarını ifade ederek, "Bu sayede hem borçlarımızı ödeyecek hem de hastanemizi daha modern bir görünüme kavuşturacağız." dedi.

Kalkınma Bakanlığına da proje sundukça ödenek aldıklarını ifade eden Taştekin, "İlk yıl 5,5 milyon lira, ikinci yıl da 15 milyon lira ödenek aldık. Anlaşma gereği son yıl da 10 milyon liraya yakın bir ödenek alacağız. Yani 3 yılda 30 milyon liralık bir katkı almış olacağız. Ancak bu ödenekler, sunulan projeler kapsamında yapılmakta." diye konuştu.

Kaynak: AA / Sağlık

Trakya Üniversitesi Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title