Haberler

Tü'de Rektörlük Seçimine Doğru

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili ve rektör adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, "Trakya Üniversitesi köklü bir kurum olmasına rağmen üniversite şehir kaynaşması eksik durumda.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili ve rektör adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, "Trakya Üniversitesi köklü bir kurum olmasına rağmen üniversite şehir kaynaşması eksik durumda. Bizim rektörlüğümüzde üniversitenin sosyal yüzü de ön plana çıkacak." dedi.

Günşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin tanıtım anlamında eksiklerinin olduğunu söyledi.

Ulusal ve uluslararası alanda daha iyi temsil edilen bir üniversite oluşturulacağını anlatan Günşen, "Objektif kriterlere sahip, saygı ve sevginin ön planda tutulduğu, çalışanlarına değer veren, kurumsallaşmış ve kendine özgü kurum kültürü olan, eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet gibi üç temel evrensel görevi ilke edinen bir üniversite hedefliyorum." dedi.

Üniversitede çalışan herkesin eşitliğinin sağlanacağını ifade eden Günşen, öğretim elemanı, öğrenci ve idari personelin huzur ve mutluluğunun esas alınacağının altını çizdi.

Alınacak kararlarda, eşitlik ilkesine uygun davranılacağını aktaran Günşen, şöyle devam etti:

"Her türlü ayrımcılıktan kaçınılacak. Eşitler aynı muameleye tabi tutulacak. Takdir yetkisi kamu yararı ve hizmet gereklerine göre kullanılacak, her türlü keyfilikten kaçınılacaktır. Sahip olunan yetkiler, sadece mevzuatta öngörülen amaçlar için kullanılacak; kamu yararına aykırı, hukuki dayanağı olmayan yetki kullanımı söz konusu olmayacaktır.

Çalışma ortamında tarafsızlık temel ilke olacaktır. Kişisel ve siyasi tercihler hiçbir zaman karar alma sürecine karıştırılmayacaktır. Yürütmekle yükümlü olunan kamu hizmetleri, belirlenen standartlara ve süreçlere uygun olarak yerine getirilecek, öğrencilere ve öğretim elemanlarına süreç boyunca iş ve işlemlerle ilgili gerekli açıklayıcı bilgi verilecektir. Üniversite yönetimi ile öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler arası ilişkilerde nezaket, hoşgörü, saygı ve güven tesisine ilişkin her türlü tedbir alınacaktır."

Günşen, görev geldiği taktirde herkesin rektöre kolayca ulaşabileceğini de kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Ahmet Günşen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title