Haberler

Tü'de Proje Yazma Eğitimi Verildi

Trakya Üniversitesinde (TÜ) Uluslararası Proje Yazma Eğitimi verildi.

Trakya Üniversitesinde (TÜ) Uluslararası Proje Yazma Eğitimi verildi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Balkan Kongre Merkezinde yaptığı konuşmada, 3. nesil üniversitelere geçişte Ar-Ge, inovasyon ve üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Rektör Yörük, üniversite olarak araştırma ve geliştirmeye çok önem verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak Ar-Ge kapasitesinin artırılması için uluslararası projeler çok önemli. Biz de aldığımız TÜBİTAK 1000 projesi ile projeler konusunda yüzde 100'e yakın bir farkındalığa ulaştık. Aynı zamanda TÜBİTAK projelerinden gelen gelirle 14 araştırmacıya istihdam sağlıyoruz ve yaptığımız çalışmalarla Ar-Ge gelirlerini artırmayı planlıyoruz. TTO'nun 2. yılını doldurmasıyla 10 yıl sürecek 1513 Projesi hedeflerimizin arasında yer alıyor."

Daha sonra TÜ'den uluslararası proje deneyimi olan akademisyenlerin yanı sıra Sofia Genomic Center Başkanı Prof. Dr. Atanas Atanassov ile Trakia Democritus Üniversitesinden Prof. Dr. Ionnis Tokatlidis proje yazım kuralları hakkında sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Yener Yörük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title