Haberler

Ttso Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu Açıklaması

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Mekke ve Cidde ticaret ve sanayi odaları yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, turizmden yatırıma birçok sektörde iş birliği için adım atıldığını bildirdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Mekke ve Cidde ticaret ve sanayi odaları yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, turizmden yatırıma birçok sektörde iş birliği için adım atıldığını bildirdi.

Hacısalihoğlu, yazılı açıklamasında, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak Suudi Arabistan'ın Cidde ve Mekke şehirlerinde ticaret ve sanayi odaları ile resmi temaslarda bulunduklarını belirtti.

Trabzon heyetine büyük ilgi gösterildiğine işaret eden Hacısalihoğlu, "Mekke ve Cidde ticaret ve sanayi odaları ile yapılan görüşmelerde, turizmden yatırıma birçok sektörde iş birliği için adım atıldı" ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, görüşmeler sırasında Mekke Ticaret ve Sanayi Odasınının departmanlarının da incelendiğini, yapılan faaliyetler hakkında bilgi aktarıldığını ve iş adamları arasında ortak toplantılar gerçekleştirildiğini anlattı.

Mekke'de de iş adamlarına, bölgedeki yatırım fırsatları, vizyon projeler ve yatırım kapsamındaki devlet destek ve teşvikleri hakkında bilgilendirmede bulunduklarını belirten Hacısalihoğlu, "Bilgilere Mekke TSO web sayfasında ve bültenlerinde de ayrıntılı olarak yer verilecek. Trabzon'da yatırım fırsatlarının yerinde tanıtılması için en kısa zamanda Suudi iş adamlarının bölgemizi ziyaretleri konusunda fikir birliğine varıldı." değerlendirmesinde bulundu.

"Görüşmeler oldukça verimli geçti"

Hacısalihoğlu, TTSO heyetinin, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle de görüştüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Cidde'deki görüşmelerde Trabzon'a yapılması planlanan Arapların kültürlerini yaşayabilecekleri 'Arap Kültür Köyü' projesinin faaliyetleri ve lokasyonu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Cidde TSO'da da Trabzon'un yatırım ortamı ve fırsatları, yatırım kapsamında yatırımcılara sunulan devlet destek ve teşvikleri ile vizyon projeler hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapıldı."

Görüşmeler sırasında ayrıca iki bölge arasında dış ticareti de artırmaya yönelik ikili görüşmelerin yapılmasına karar verildiğini belirten Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Mekke ile Cidde Ticaret ve Sanayi Odaları ile yapılan görüşmeler oldukça verimli geçti. Doğu Karadeniz Bölgesi ile başta turizm olmak üzere ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek istediklerini dile getirdiler. Özellikle Mekke bölgesinde Trabzon'un tanınırlığı çok yüksek. Bu bölgede Trabzon ile iş birliği isteği de çok yüksekti. Gerek oda olarak gerekse işadamlarımızın bu ilgiyi en iyi şekilde değerlendireceğimizi düşünüyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Suat Hacısalihoğlu Suudi Arabistan Trabzon Mekke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title