Haberler

Ttso Başkanı Hacısalihoğlu: "Yatırım Adası Trabzon'un Önceliği"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, organize sanayi bölgelerinin tamamen dolduğunu, bu nedenle Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi’nin şehrin en önemli önceliklerinden biri haline geldiğini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, organize sanayi bölgelerinin tamamen dolduğunu, bu nedenle Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi'nin şehrin en önemli önceliklerinden biri haline geldiğini söyledi.

TTSO tarafından basın mensuplarına verilen iftar yemeğine Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle gazeteciler katıldı.

Meclis Başkanı Şadan Eren, basın mensuplarına, 'İftarımıza katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

"OSB'LER TAMAMEN DOLDU"

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, odanın yaptığı bazı çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Trabzon'un en önemli konularından birisinin istihdam ve yatırım olduğunu belirten Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

"Yatırım olması şehrimizin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlıyor, ticareti geliştiriyor. OSB'ler çok önemli yatırım alanlarımız. Arsin OSB doldu ve gerçekten çok mükemmel bir bölge oldu. Arsin OSB'de 93 firma faaliyette, 1 firma proje aşamasında, 86 parsel var. 5 bin istihdama ulaşıldı ve 400 milyon dolara yaklaşan ihracat yapılıyor. Beşikdüzü OSB'de 37 parselde firmalarımız yatırıma başladı. 19 firma faaliyette, 10 firma inşaatını tamamlama aşamasında, 5 firma proje aşamasında. Birinci ve ikinci etap tamamen doldu. Firmalarımız dağlar, tepeler tıraşlanarak açılan alanlara yatırım yapıyor. Bu durum da yatırımcıya çok büyük maliyetler getiriyor. Şehrimizdeki yatırımcıların ne kadar takdir edilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Akçaabat Şinik OSB'de de 31 parselin tümü doldu. İlave parseller yaratılmaya çalışılıyor. 5 firma faaliyette. 3 firma inşaat, 23 firma proje aşamasında. Vakfıkebir OSB'de ise kamulaştırma tamamlandı, altyapı çalışmalarına başlanacak."

YATIRIM ADASI GEREKLİ, 100 FİRMA ARSA BEKLİYOR

Başkan Hacısalihoğlu, "Tüm bunları gördükten sonra Arsin OSB önünde kurulacak Yatırım Adası'nın neden bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini anlıyoruz. Yatırım Adası şehrin en önemli ihtiyaçlarından biri haline geldi. Hazırlıklar devam ediyor ve bir an önce hayata geçmesini temenni ediyoruz. Trabzon'da organize sanayi bölgelerinde arsa tahsisi bekleyen yatırım planlayan 100 civarında firmanın talebi var. Önümüzdeki süreçte bu yatırım talebinin karşılanması gerekmektedir. Dağlarda planlanan organize sanayi bölgeleri büyük ölçekli yatırımlara parsel olarak uygun değil. Trabzon'un geleceğinde büyük ölçekli yatırım, üretim, istihdam, ihracat planlamaları ancak Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile karşılanabilecektir" dedi.

TRABZON YÜKSEK TEKNOLOJİ KENTİ OLACAK

TTSO olarak ileri teknoloji konusunda da önemli hamleler yaptıklarını belirten Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

"Yüksek teknolojik ürünlerin Trabzon'da üretilmesi konusunda Teknokent'te yürüttüğümüz projeler var. Yaklaşık 9 milyon liralık yatırımla Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi kurmayı planlıyoruz. TOBB'un bu projeler yarattığı maddi kaynak nedeniyle Rifat Hisarcıklıoğlu'na bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında bir ileri teknoloji üniversitesini mastır ve doktora düzeyinde kurarak şehrimizi tam bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz."

Hacısalihoğlu, Trabzon'un tanıtımı konusunda da son olarak sosyal paylaşım sitesi Instagram üzerinden "onetrabzon" etiketiyle bir çalışma başlattıklarını vurgulayarak, "Onetrabzon kısa sürede bin 238 takipçiye ulaştı. Takipçiler tarafından onetrabzon etiketiyle 519 fotoğraf paylaşıldı. Bu fotoğraflar arasından seçilen fotoğrafların 80'i ana sayfada gösterildi" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Suat Hacısalihoğlu Trabzon Arsin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Amasya deprem nerede oldu? Kırşehir'de deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Kırşehir deprem nerede oldu? Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title