Haberler

Tto Başkanı Olgun: "Torbalı Zeytini Markalaşacak"

Torbalı Zeytin Kolonyası ile tanıtım atağına geçen Torbalı Ticaret Odası (TTO), ilçenin zeytinyağının tanıtım için çalışma başlattı.

Torbalı Zeytin Kolonyası ile tanıtım atağına geçen Torbalı Ticaret Odası (TTO), ilçenin zeytinyağının tanıtım için çalışma başlattı. Silkim, çuvallama, toplama ve sıkım konusunda üreticinin bilinçlendireceğini açıklayan TTO Başkanı Olgun "Torbalı zeytini Ayvalık'tan farksız" dedi.

Torbalı Zeytin Kolonyası'nın tanıtımı ile ilçenin zeytinyağını için tanıtım girişimi başlatan Torbalı Ticaret Odası (TTO) hafta sonu zeytinyağı üreticileri ile bir araya geldi. Zeytinin "var yılı" olması ile sezon öncesi büyük önem taşıyan toplantıda Torbalı zeytinyağının markalaşması, rekabet azaltılması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. TTO, Torbalı zeytinyağı için markalaşma çalışmasını başlatıp ülkenin önemli fuarlarına katılacak. "Torbalı zeytini Ayvalık ile aynı kalitede" diyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun üreticilerin silkeleme, toplama, çuvallama ve sıkım konusunda bazı çalışmalar yapılacağını ve bu yolla zeytinyağının kalitesinin yükseltileceğini açıkladı.

ÜRETİCİ BİLİNÇLENDİRİLECEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan 3. Meslek Komitesi Başkanı Nihat Çok, meslek komitelerinin önemine vurgu yapıp "Ticaret Odası'nın en önemli dinamiği meslek komiteleridir" dedi. Daha sonra söz alan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, mesleki birliğin önemine vurgu yapıp, "Rekabet ederek, didişerek, birbirinizle fiyat farkları ile vurmaya çalışarak bir yere varamazsınız. Birleşerek, bir araya gelerek, aynı masanın etrafında toplanarak sorunlarınızı çözüp kazancınızı arttırabilirsiniz" diye konuştu.

Torbalı Zeytin Kolonyası ile ilçedeki zeytinyağının tanıtımına başladıklarını ifade eden Olgun "Torbalı zeytinin Ayvalık zeytininden farkı yok. Üreticilerimiz ve zeytinyağı fabrikalarımız bilinçlendirerek daha iyi bir üretime girmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda Zeytin Kolonyası ile tüm Türkiye'ye ismimizi duyurduk, şimdi fuarlara katılıp ilçenin zeytinini en iyi şekilde tanıtacağız. Torbalı zeytini markalaşacak" dedi.

HANGİ MARKALAR VAR?

Verde, Çınarlar, Gönenç, Nifdağı, Gülcüyağ, Verlıker, Litus, Hayber, Karaot, Efendioğulları, Bollu, Günvar, Litus, Çetineller, Tiryada, Yünler gibi işletmelerin katıldığı toplantıda üreticiler; sorunlarını gündeme getirdi. Zeytin kara suyunun deşarjı, mesleki rekabet, üreticinin zeytin toplanmasında bilinçlendirilmesi konularının masaya toplantıda ilçe zeytininin tanıtımı için Ticaret Odası ve işletmelerin birlikte hareket etmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun'un yanı sıra Başkan Yardımcıları Adnan Öztaş, Emre Tezcan, meclis üyeleri Nihat Çok, Sabit Güldoğan, Aydın Mimaroğlu ve Eski TTO Başkanı Behçet Çınar ile ilçedeki 30 işletmenin temsilcisi katıldı. Toplantıda ayrıca İhracatta Türkiye şampiyonu olan Verde Zeytinyağları'nın sahibi Ali Ulukartal, zeytin sıkımı, silkeleme ve çuvallama ile ilgili teknik bilgi verip tecrübelerini paylaştı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tabipler Odası Türkiye Ayvalık Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title