Haberler

TTNET, 7 Yıl Boyunca Fazladan Fatura Çıkarmış

Güncelleme:

BTK, TTNET'e "fazla faturalandırma" cezası verdi. Şirket, 30.47 milyon lira idari para cezası ödeyecek ve fazladan tahsil edilen tutarları altı ay içinde iade edecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), TTNET'in, abonelerden fazla fatura tahsil etmek ve BTK'ya yanlış ve eksik bilgi vermek suçlarından toplamda 30.47 milyon lira idari para cezası ödemesine ve fazladan tahsil edilen tutarların altı ay içinde iadesine karar verdi.

TTNET, Türk Telekom'un bağlı ortaklığı genişbant internet sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor.

111.9 MİLYON LİRA HAKSIZ KAZANÇ

Kurumun internet sitesinde yer alan kurul kararına göre, TTNET, Mayıs 2006 ila Aralık 2013 arasındaki üç ayrı dönemde çeşitli borç tahsilatı işlemlerinde 111.9 milyon liralık fazladan faturalandırma gerçekleştirdi.

İade edilmesi gereken tutar, mahsuplaşmaların da dikkate alınacağı netleştirmenin ardından belli olacak.

HATA CEZASIZ KALMADI

Kurul, TTNET'e, doğru faturalama yükümlülüğünü yerine getirmediği, şeffaflığı sağlamadığı ve bilgilendirmeye ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle, 3.1 milyar liralık net satışlarının yüzde 0.98'i oranında para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kurul ayrıca, şirketten konuyla ilgili yapılan savunmada, iade edilmesi gereken kalemlerden birinde, BTK'ya bildirilen tutarın TTNET tarafından 16.5 milyon lira olarak beyan edilmesine rağmen; 43.6 milyon lira olduğunun tespit edilmesi sebebiyle de şirkete 2012 yılı net satışlarının yüzde 0.002'si oranında para cezası verdi.

CEZA 30 MİLYONU GEÇİYOR

TTNET, 30.4 milyon lirası fazladan faturalandırma, 62,000 lirası yanlış ve eksik bilgilendirmeden toplam 30.47 milyon lira para cezası ödeyecek.

Ayrıca şirket, ihlaller nedeniyle abonelere iade edilmesi gereken tutarlara ait işlemlerin kurul kararının tebliğinden itibaren altı ay içerisinde tamamlayacak.

BTK yetkilileri, iade edilmesi gereken net tutarın, BTK'nın mahsuplaşmaya dair yapacağı incelemelerin ardından netleşeceğini kaydettiler.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türk Telekom Ekonomi Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (17)

zaza Harzo:

TÜRKİYEDE DOLANDIRICI HER ZAMAN KARLIDIR. YANINADA KAR KALIR. 111 MİLYON FAZLA TAHSİL EDİYOR 30 MİLYON ÖDÜYOR. PEH.

51
1
yanıtYanıtla
irfan yücelAdınız Yazın:

faizi ile birlikte istiyorum

23
0
yanıtYanıtla
X-RAY:

BU ÜLKEDE DEVLET KİMDEN YANA ÖNCE ONU BİLMEK LAZIM, OY ALMAK İÇİN HALK TAN YANA İŞ YAPMAK İÇİN ZENGİNDEN YANA BÖYLE BİR DEVLETE NE DENİR. SADECE DOLANDIRDIĞI PARANIN BİR KISMINI DEVLETE VERECEK. DEMEK Kİ DEVLET DOLANDIRILAN PARADAN PAYI SEVE SEVE ALAMAYINCA CEZA OLARAK KESTİ , GERİ KALAN NE OLACAK DEVLET BEY, KOLLEKTİF ÇALIŞIYOR DEVLET DOLANDIRICIYLA. VATANDAŞA İADE EDECEKLER Mİ BU PARALARINI FAİZİYLE SEN ONU SÖYLE . .

22
0
yanıtYanıtla
mağdur vatandaş:

49 liralık internet kampanya ücreti önce 58 liraya sonra da 68 liraya çıktı. İtiraz ettim, 24 ay taahhüdüm var nasıl oluyor diye, 24 ay taahhüd var ama ücret 12 aylık dediler. İyi de ben 10 şubatta katıldım bu kampanyaya dedim, bakalım dediler ve sonraki ay 54 lira geldi. Memlekette vatandaş olarak eti tuza şikayet ediyorsun, tuz da önleyemiyor kokmayı. Aklı eren biri yol göstersin diyeceğim, herkesin durumu aynı. Bakalım BTK ne kadar etkili olacak, vatandaştan yolunan paralar aynen iade edilecek mi, bekleyip göreceğiz. Basın da konuyu unutmaz gündemde tutarsa vatandaş olarak mutlu oluruz.

20
0
yanıtYanıtla
DEGİŞEN DÜNYA:

Bu ttnet illetinin allah belasını versin ttnetde çıkış verdiğim halde benden 3 fazladan paramı kestiler fahiş faturalarıda cabası allah mazlunun ahını geride koymaz zehir zıkkım olsun yazık vadandaşa madur olanlar var . kayıt olurken hemen kayıt başlıyor . İptal işlemine gelince vay şu geçen ayın vay bu daha önceki ay vay bu fazlası . canları cehenneme inşallah bir giren pişman bir abuneligi iptal eden pişman. dolandırıcı bir iletişim kürumu vesslam.

19
0
yanıtYanıtla
fatih:

111 milyon kazık atmış 30 milyon ceza ödeyecek yinede 81 milyon kar eh kısa gün karı

16
0
yanıtYanıtla
Bulut kara:

Ben abone olduğumda ay sonına 3gün vardı bir ay artı 3 günlük fatura kestiler. Aboneliği sonlandırınca da en son güne kadar olanı kestiler. Zaten birşey anlamadım. Hem peşin fatura kesiyor hem son güne kadar fatura çıkarıyor. Yani benden 1 aylık fazladan aldılar. Şimdi geri ödenecek mi? Belki bazıları enayi diye düşünecek ama ttnet abonelerinin hepsi bu kazığı yedi. Ben de iptal ettim. Zaten hak aramaya gitseniz muhattap bulamazsınız, mahkemeye gitseniz sürünür, üstünede mahkeme masrafı ödersiniz. Burası Türkiye. Malesef.

11
2
yanıtYanıtla
özer:

yazık devletin haberi yoktu

10
1
yanıtYanıtla
TURK:

ee sen yabancilara satarsan boyle olur. . . Allah bu akpnin belasini versin. . . diyorum bunlar cia''nin adamlari, millet hala salak salak akpye oy veriyor. . Allah hepinizin belasini versin.

7
1
yanıtYanıtla
daye:

TT NET BİLİR İŞİNİ ANLAYANA

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title