Haberler

Ttk'nın Zarardan Kurtulması İçin İşçi Açığının Kapatılması İstendi

Zonguldak'taki Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, "14 bin işçiyle çalışması ve yılda 5 milyon ton kömür üretmesi gereken Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) 8 bin 825 işçiyle çalışır ve 1.5 milyon ton kömür üretirseniz zararın büyümesi kaçınılmazdır" dedi.

Zonguldak'taki Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, "14 bin işçiyle çalışması ve yılda 5 milyon ton kömür üretmesi gereken Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) 8 bin 825 işçiyle çalışır ve 1.5 milyon ton kömür üretirseniz zararın büyümesi kaçınılmazdır" dedi.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı Mutlu, TTK'nın yılda 600 milyon lira zarar ettiğini söyledi. Zararın en büyük etkenlerinden birisnin işçi açıkları olduğunu ifade eden Mutlu, "Kurumda 2 kişinin yapması gereken işi 1 kişi yapıyor. Bu da hem zararı artırıyor hem de iş ve işçi güvenliğini zafiyete uğratıyor. TTK'da norm kadronun 14 bine tamamlanması gerekiyor" dedi.

TTK'ya işçi alındığı her dönemde üretimin arttığını ve zararın minimum düzeye indiğini belirten Mutlu, şöyle konuştu:

"TTK, norm kadroyla çalıştığı taktirde üretim istenilen seviyeye yakın çıkıyor. Üretimin istenilen seviyelere yaklaşması zararın da aşağıya doğru çekilmesi anlamına geliyor. TTK, şu anda yer altı ve yer üstünde 8 bin 825 işçiyle çalışıyor. Bu kurumun tarihinde çalışmış olduğu en düşük işçi sayısı. Bu düşük işçi sayısı nedeniyle üretimin de tarihinde en düşük seviyeye düştüğü anlaşılıyor. Bu yüzden TTK'ya acilen işçi alınması gerekiyor. İşçi eksiğinin biran önce giderilmesini istiyoruz. İnanıyoruz ki 1 Kasım seçimleri gerçekleştikten sonra ülkeyi yönetecek hükümet oluştuğunda TTK'daki bu işçi açıkları giderilecek." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak İsa Mutlu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Madenci:

Bu bir kestirme ve kurnazca görüş. Tabiki işçi açığı sıradanlaşan çalışma sisteminde ilk göze batan bu oluyor. Hiç kimse yönetimsel zafiyetler den işi bilmeyen idareden sözetmiyor.Ttk kendi bünyesinde yetişen birikimleri kolayca harcadı Hem genel müdürlük düzeyinde hemde müesseselerde. Basiretsiz sorumluluğunun farkında olmayan gelişim ve değişim anlamında üretkenlikten uzak yetkililerle doldu. Buna rağmen bu İdareciler yıllardır görevdeler.Ayrıca sendika tarihinin en dibinde.Çalışanlarsa işletme kurallarına göre değil personelcilikle sistemine göre sefkati ve idare ediliyor.Üretmeyen zihniyete değişmediği sürece işçi almak çözüm değildir...

3
0
yanıtYanıtla
ahmet hoca:

aynen !!! İsa başkana katılıyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title