Haberler

TTK'daki İş Kazaları

Güncelleme:

Kuruma bağlı maden ocakları ile yer üstündeki iş yerlerinde bu yılın ocak mart döneminde iş kazalarında 541 kişi yaralandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı maden ocakları ile yer üstündeki iş yerlerinde bu yılın ocak-mart döneminde iş kazalarında 541 kişi yaralandı, kalp krizi geçiren 1 işçi hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TTK'ya bağlı müessese müdürlüklerinden Kozlu, Karadon, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk'taki maden ocaklarında göçük, nakliyat, patlayıcı madde, makine, elektrik ve malzeme taşınması ile yer üstünde nakliyat, makine ve elektrik işleri sırasındaki iş kazalarında yaralanan madenciler, tedavi edildi.

Yer üstünde bin 914, yer altında 7 bin 593 olmak üzere 9 bin 507 işçinin yanı sıra kadrolu ve sözleşmeli bin 568 memurun çalıştığı kurumda, üretimin emeğe dayalı olması iş kazası riskini arttırıyor.

Ocak-mart dönemindeki iş kazalarında genel müdürlükte 2, Kozlu'da 76, Karadon'da 220, Üzülmez'de 142, Amasra'da 39 ve Armutçuk'ta 62 olmak üzere 541 kişi yaralandı.

Armutçuk Müessesesi maden ocağında 19 Şubat'ta kalp krizi geçiren bir madenci hayatını kaybetti. - Zonguldak

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Amasra Kozlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title