Haberler

Ttb ve Sendikalardan Açıklama: Kamuda İhraç, Muhalif Tüm Kesimlere Yöneldi

TÜRK Tabipler Birliği, (TTB), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN), Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası (SES) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nca (TİHV) yapılan ortak açıklamada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamuda yapılan ihraçların muhalif tüm kesimlere yöneldiği bildirildi.

TÜRK Tabipler Birliği, (TTB), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN), Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası (SES) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nca (TİHV) yapılan ortak açıklamada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamuda yapılan ihraçların muhalif tüm kesimlere yöneldiği bildirildi.

Cağaloğlu'ndaki İstanbul Tabipler Odası'nda yapılan basın açıklamasına TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, EĞİTİM Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ve TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Koruk Fincancı katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Raşit Tükel, 1 Eylül gecesi yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hükümetin kamudaki tasfiye operasyonunun kendisine muhalif tüm kesimlere yöneldiğini belirterek, şunları söyledi:

"28 bin 163 kişi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, 2 bin 81 kişi Sağlık Bakanlığı'ndan, 2 bin 346 kişi üniversitelerden olmak üzere ihraç edilen toplam 50 bin 875 personelin büyük bir çoğunluğunun FETÖ ile bağlantısını ortaya koyacak hukuki kanıtlar ve etkili bir soruşturma yapıldığının belgeleri olmamasına rağmen bu insanlar kamu otoritesince delil olmadan suçlu ilan edilmişlerdir ve şimdi onlar masum olduklarını kanıtlamak durumundalar. Hukuk mantığının böylesine tersine çevrilmesi ancak bir darbe ortamında mümkün olabilirdi."

"ÜZGÜN DEĞİL, ÖFKELİYİZ"

Basın açıklamasının ardından son KHK ile işten çıkartılan Kocaeli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğretim görevlisi Doç. Dr. Özlem Özkan da  "2 bini aşkın barış için imza atan akademisyenleriz, bilim insanlarıyız. Fakat son kararname ile 44'ümüz, 672 sayılı kararnamenin 2. maddesinde milli güvenliği tehdit eden terör örgütleri mensubu, ilişkisi irtibatı olanlar kapsamında atıldık. Bununla kendimizi bir anda bir terör örgütü ile ilişkilendirilmiş bulduk. Buna dair bu zamana kadar hiçbir hukuki sürecimiz olmamıştı. Üzgün değiliz, öfkeliyiz. Öfkemizin mücadelemizi büyüteceğini düşünüyoruz. Dostlarımız var olsun, sağ olsun. Bütün insani değerler için mücadelemizde devam edeceğiz" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ DE KOCAELİ'Yİ DE BIRAKMIYORUZ"

Yine aynı üniversiteden görevine son verilen Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, "Geri döneceğiz, yarın olmayacak ama ertesi gün mutlaka geri döneceğiz. Bu kavga burada bitmedi. Kocaeli'nden ayrılmıyoruz. Kocaeli'nde en kısa zamanda 19 kişi bir büro tutuyoruz. Çalışmalarımıza orada devam edeceğiz. Öğrencilerimizle de ve resmi olarak üniversitemize dönene kadar onlarla buluşmaya orada devam edeceğiz. Öğrencilerimizi de Kocaeli'yi bırakmıyoruz" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tabipler Odası Raşit Tükel İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title