Haberler

Ttb Başkanı Köleoğlu Açıklaması

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, kentte yaşanan trafik sorununun çözümüne ilişkin Güney Çevre Yolu dışındaki tüm arayışların suni ve geçici olduğunu bildirdi.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, kentte yaşanan trafik sorununun çözümüne ilişkin Güney Çevre Yolu dışındaki tüm arayışların suni ve geçici olduğunu bildirdi.

Köleoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Akçaabat ile Yomra arasında yaşanan trafik yoğunluğuna sebep olan sahil kara yolu üzerinde yapılacak düzenlemelerle soruna çözüm aramanın doğru ve kalıcı olmayacağı belirtti.

Kentte yaşanan trafik sorununun çözümüne ilişkin Güney Çevre Yolu dışındaki tüm arayışların suni ve geçici olduğunu vurgulayan Köleoğlu, şöyle devam etti:

" Trabzon'da ulaşım sorunu her geçen gün artmaktadır. Uluslararası ulaşımın da yapıldığı Karadeniz Sahil Yolu, şehrin içinden geçmektedir. Bu yol artık ihtiyacı karşılamayı bırakın, trafikte büyük sıkıntılar yaratmaktadır. Üstüne üstlük bu yolun çevresinde de yapılaşma, yolun yeterli olup olmadığı dikkate alınmadan hızla artmaktadır. Yani yarın, bugünden daha sorunlu hale gelecektir. Sorunun tek çözümü, yaklaşık 30 yıldır gündemde olmasına rağmen bir türlü yapılamayan Güney Çevre Yolu'nun hayata geçirilmesidir."

Köleoğlu, yol yapım tekniklerinin çok geliştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yıllardan beri bu teknikleri kullanarak soruna köklü çözüm üretecek Güney Çevre Yolu'nu yapma yerine, mevcut sahil kara yolunda suni tedbirlerle geçici uygulamaları tercih ediyoruz. Yerleşim bölgelerinin içinde yeterli olmayan, can ve mal emniyeti bakımından büyük tehlike arz eden bu yol üzerinde çirkin görüntüye sebep olacak viyadükler ve üst geçitlerle trafik sorununu çözmeye çalışmak doğru değildir. Bu durum, ameliyat gereken hastayı ilaçla tedavi etmeye kalkmaktan başka bir şey değildir ve tamamen yanlıştır. Güney Çevre Yolu'nu sadece bir kara yolu olarak görmemek gerekiyor. Yeni yerleşim ve ticaret merkezlerinin oluşumu sağlanacak, dolayısıyla mevcut kent içindeki yığılmaların da önüne geçilmiş olacaktır. Trabzon'un bugün tek olmasa bile, en büyük sorunu ulaşımdır. Çözümü de tektir ve Güney Çevre Yolu'dur."

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Sahil Yolu Akçaabat Trabzon Yomra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title