Haberler

TSSF Paletli Yüzme Açık Yaş Bireysel Türkiye Şampiyonasında 37 Rekor

Güncelleme:

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF)'nin 2016 yılı planlı faaliyet programı içinde yer alan Paletli Yüzme Açık Yaş Bireysel Türkiye Şampiyonası 37 yeni Türkiye rekoruna sahne oldu.

Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nda 20-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen TSSF Paletli Yüzme Açık Yaş Bireysel Türkiye Şampiyonası'nda 23 spor kulübünden 129 sporcu mücadele etti. Sporcuların ortaya koyduğu muhteşem performanslar sonunda ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde 37 yeni Türkiye rekoru kırıldı.

BAYANLARDA 20 YENİ TÜRKİYE REKORU

Yarışmalar suüstü, çift palet, dip ve tüp disiplinlerinde gerçekleştirildi. Bayanlar kategorisinde 20 rekor kırılırken Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü'nden Zeynep Ak göz dolduran performansıyla 400, 800 ve 1500 metre suüstünde ümitler, gençler ve büyüklerde 9 yeni Türkiye rekoru kırma başarısı gösterdi.

ERKEKLERDE 17 YENİ TÜRKİYE REKORU

Erkekler kategorisinde 17 yeni Türkiye rekoru kırıldı. Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi Spor Kulübü'nden Muhammed Emin Bay, 100, 200, 400, 800 ve 1500 metre suüstünde ümitler ve gençler kategorilerinde 7 yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

TSSF BAŞKANI ÖZEN: "SPORCULARIMIZ, KENDİLERİNİ HER GEÇEN GÜN AŞIYORLAR"

Gebze Belediyesi ve Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olmak üzere Gebze Kaymakamlığı, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kocaeli Valiliği'ne organizasyonun gerçekleşmesinde verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin, "Sporcularımız her geçen gün kendilerini aşıyorlar. Kırılan 37 rekor bunun göstergesi. Şampiyonaya yoğun katılımdan son derece memnunuz. Kırılan her yeni rekor bu sporda uluslararası alanda yeni başarılar için bizleri daha da umutlandırıyor. Yarışmalara katılan kulüp ve sporculara teşekkür ediyorum. Şampiyonluğa ve rekorlara imza atan sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Yükselen başarı grafikleri sayesinde bu rekorların bir sonraki şampiyonluk mücadelelerinde yenileyeceklerine inancım tamdır. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma TSSF Yönetim Kurulu Üyeleri ve şahsım adına çok teşekkür ederim" diye konuştu.

ERKEKLER KATEGORİSİNDE KIRILAN TÜRKİYE REKORLARI

50 Metre Suüstü

Ömer Faruk Saydam büyükler ve gençlerde yeni Türkiye rekorunu kırarken, Onur Berke Kuyumcu ümitler yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

100 Metre Suüstü

Ömer Faruk Saydam büyükler ve gençlerde yeni Türkiye rekorunun sahibi olurken, Muhammed Emin Bay ümitler yeni Türkiye rekorunu kırdı.

200 Metre Suüstü

Muhammed Emin Bay, derecesiyle ümitler yeni Türkiye rekorunu kırdı.

400 Metre Suüstü

Muhammed Emin Bay, ümitler yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

800 Metre Suüstü

Muhammed Emin Bay, eleme yarışmalarında ümitler yeni Türkiye rekorunu kırdı. Final müsabakalarında da ümitler ve gençlerde yeni Türkiye rekorlarının sahibi oldu.

1500 Metre Suüstü

Muhammed Emin Bay, ümitler yeni Türkiye rekorunu kırdı.

100 Metre Tüp

Ömer Faruk Saydam, gençler yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

100 Metre Çift Palet

Özcan Esen, eleme yarışmalarında büyükler yeni Türkiye rekorunu kırdı. Özcan Esen, yarı final maçında bu rekorunu ikinci kez yenileyerek büyükler yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Mustafa Arda Dağdeviren ümitler yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

200 Metre Çift Palet

Mustafa Arda Dağdeviren, ümitler yeni Türkiye rekorunu kırdı.

BAYANLAR KATEGORİSİNDE KIRILAN TÜRKİYE REKORLARI

50 Metre Suüstü

Gizem Sorucu, elemelerde kırdığı ümitler yeni Türkiye rekorunu yarı finalde yeniden kırarak ikinci kez ümitler yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

200 Metre Suüstü

Beste Tuğçem Akgün, büyükler yeni Türkiye rekorunu, Ayşe Ceren Yeşilbaş gençler yeni Türkiye rekorunu kırdı.

400 Metre, 800 Metre, 1500 Metre Suüstü

Zeynep Ak, 400 metre suüstünde büyükler, gençler ve ümitlerde, 800 metre suüstünde büyükler, gençler ve ümitlerde, 1500 metre suüstünde büyükler, gençler ve ümitlerde yeni Türkiye rekorlarının sahibi oldu.

50 Metre Çift Palet

Deniz Eylül Kürklü, elemelerde kırdığı büyükler yeni Türkiye rekorunu, yarı final yarışmasında yenileyerek ikinci kez büyükler yeni Türkiye rekorunu kırmayı başardı.

100 Metre Çift Palet

Duygu Özdemir ile Nisa Emenat, gençler yeni Türkiye rekorunu kırarken, Deniz Eylül Kürklü büyükler yeni Türkiye rekorunun, Duygu Özdemir gençler yeni Türkiye rekorunun sahibi oldular.

200 Metre Çift Palet

Nisa Emanet, gençler yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.




Kaynak: Haberler.com / Spor

Zeynep Ak Türkiye Gebze Spor Haberler

title