Haberler

Tsrnadak-Daçiç Ortak Basın Toplantısı

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak- Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Tsrnadak, Sırbistan'da- Tsrnadak, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Daçiç ile görüştü Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki temasları kapsamında, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak- Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Tsrnadak, Sırbistan'da- Tsrnadak, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Daçiç ile görüştü Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki temasları kapsamında, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile bir araya geldi.İki bakan, Sırbistan Sarayı'ndaki görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında, komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, politik ve ekonomik bağların güçlendirilmesi mesajı verdi.Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Tsrnadak, önümüzdeki günlerde Hırvatistan'a da resmi ziyaret gerçekleştireceğini belirterek, hedeflerinin komşu ülkeler arasındaki işbirliğinin güçlenmesi olduğunu söyledi.Sırbistan ile Bosna Hersek arasındaki ikili ilişkilerin iyi olduğunu ifade eden Tsrnadak, "Ancak benim arzum, bu ilişkilerin en iyi düzeyde olması. Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan üçgeninde, daha iyi ilişkilere sahip olmak ve bunun uzun vadede bölgenin gelişiminin temeli olmasını istiyoruz" diye konuştu.Tsrnadak, AB üyeliğinin bölgede yaşayan insanların için daha iyi yaşam koşulları getireceğini, bu nedenle iki ülke halklarının ortak perspektifi AB'de gördüklerini kaydetti.Sırbistan ile Bosna Hersek'i oluşturan iki özerk cumhuriyetten biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti arasındaki "özel bağlar"ın devam etmesi fikrini desteklediğini ifade eden Tsrnadak, aynı zamanda Sırbistan ile ülkedeki diğer entite Bosna Hersek Federasyonu (FBIH) arasındaki ilişkilerin de geliştirilmesi gerektiğini söyledi.Sırbistan Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç de Sırbistan'ın Bosna Hersek'e yönelik "yapıcı bir politika" izlediğini vurgulayarak, iki ülkenin geleceğinin ortak olduğuna işaret etti.Bosna Hersek'te yaşayan Sırp nüfusun yapıcı rolünün Sırbistan için önemli olduğunu belirten Daçiç, politik anlamda istikrarın korunması için azami çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.Daçiç ayrıca, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı sıfatı ile 28-29 Nisan'da Bosna Hersek'i ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Tsrnadak, Belgrad'daki temasları kapsamında ayrıca, Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç tarafından kabul edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Belgrad Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title