Haberler

Tspb'nin İlk Genel Kurulu 8 Temmuz'da Gerçekleştirilecek

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB), genişletilmiş yeni üyelik yapısıyla ilk genel kurulu 8 Temmuz'da yapılacak.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB), genişletilmiş yeni üyelik yapısıyla ilk genel kurulu 8 Temmuz'da yapılacak.

TSPB'den yapılan yazılı açıklamada, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle beraber Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği'nin (TSPAKB) üyelik yapısının ve tüzüğünün değiştirilerek Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'ne (TSPB) dönüştüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, üyeleri arasına, banka ve aracı kurumlara ek olarak portföy yönetim şirketleri ve yatırım ortaklarının eklendiği TSPB'nin 15. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın genişletilmiş üyelik yapısıyla gerçekleştirilecek ilk genel kurulu olduğu belirtildi. 8 Temmuz'da Birliğin Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeliklerine seçimlerin yapılacağı Genel Kurul'a Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılması bekleniyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ile TSPB Başkanı Attila Köksal'ın açılış konuşmacıları arasında yer alacağı Genel Kurul'da sermaye piyasasındaki son gelişmeler değerlendirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title