Haberler

Tşof Genel Başkanı Fevzi Apaydın Açıklaması

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Zincirleme kazaların sebebi gizli buzlanma. Gizli buzlanmaya karşı tedbir alınmalı” dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Zincirleme kazaların sebebi gizli buzlanma. Gizli buzlanmaya karşı tedbir alınmalı" dedi.

Son günlerde yaşanan zincirleme kazaların sabah erken saatlerde oluşan gizli buzlanma nedeniyle meydana geldiğini hatırlatarak sürücüleri uyaran Apaydın, "Yurdumuzun büyük bölümünü etkileyen aşırı soğuklar ve sis nedeniyle bilhassa sabah erken saatlerde oluşan gizli buzlanma zincirleme kazalara yol açmaktadır. Araçlar kış mevsiminde kullanılırken normal hızın yarısı kadar hızla kullanılmalı ve mutlaka yol şartlarına dikkat edilmelidir. Kış aylarında kaza yapma riski yaz aylarına göre 6 kat daha fazladır" dedi.

Yollarda kar görmediğimiz zamanlarda ortaya çıkan gizli buzlanmaya karşı sürücüleri uyaran Apaydın, "Diyarbakır ve Konya'da yaşanan zincirleme kazaların nedeni gizli buzlanmaydı. Servis araçlarını kullanan arkadaşlarımın ayrıca dikkatli olmalarını istiyorum. Çünkü sizlere geleceğimiz olan minik yavrularımız emanet ediliyor. Unutmayın ki kış mevsiminde meydana gelen kazaların çoğu tek taraflı kazalardır. Bu kazalar yolların buzlu olması ve direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu olur. En fazla gizli buzlanmanın olduğu köprü üstlerinde, virajlarda aracınızı dikkatli ve yavaş kullanınız. Kış lastiğini belirlenen zamanlarda kullanmak yasal bir zorunluluktur. Özel araçların da kış şartlarına uygun lastik kullanmasında büyük fayda vardır. Kış lastiği buzlu zeminde yüzde 20 daha kısa fren mesafesi sağlar. Karlı veya buzlu yollarda hiç bir şekilde lastiklerinizin havasını düşürmeyin. Lastiklerin tabanları yola tam olarak oturmalıdır. Buzlu alana yaklaşırken frene aralıklarla basınız, ABS'li araçlarda ise buna gerek yoktur, frene çok güçlü olarak basmak gerekir. Yokuş inerken de motorun frenleme (düşük vites) gücünü kullanın" diye konuştu.

Araçların mevsimine uygun bakımlarının yapılmasının ve kış şartlarının gerektirdiği malzemelerin araçlarda mutlaka bulunması gerektiğini belirten TŞOF Başkanı Apaydın, "Kazaların azalması için araçlarımızı yavaş ve dikkatli kullanalım. Kışın yüzde 35 oranında artan trafik kazalarının temelinde buzlanma, yolun durumuna göre aracımızı kullanmamak ve araçlarımızı kışa hazırlamamaktan geçtiğini unutmayalım. Bunun için araç lastiğinden tutun, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyeli ile motorun yağ bakımının zamanında ve eksiksiz yapılması gerekmektedir. Ayrıca, radyatörlere ve cam suyuna antifriz koymayı unutmayın. Balatalar, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir. Bilhassa şehirlerarası çalışanların zincirsiz ve çekme halatsız yola çıkmamaları ve araçlarının bakımını yapmadan trafikte seyretmemeleri büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Apaydın Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title