Haberler

Tşof Genel Başkanı Apaydın'dan Yeni Yıl Uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yılbaşı gecesi araç kullanacak olan vatandaşları alkol tüketimi konusunda uyararak, “Yeni yılda taksi duraklarımız 24 saat açık olacak.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yılbaşı gecesi araç kullanacak olan vatandaşları alkol tüketimi konusunda uyararak, "Yeni yılda taksi duraklarımız 24 saat açık olacak. Yeni yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsanız alkollü şekilde araç kullanmayın" dedi.

"2014'ÜN 10 AYINDA 87 BİN 578 ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE EL KONULDU"

Yeni yıla kazasız girilmesini istediklerini söyleyen Apaydın, yaptığı açıklama ile sürücüleri uyardı. Trafiğe çıkarken toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini isteyen Apaydın, "2014 yılının ilk 10 ayında 87 bin 578 alkollü sürücünün ehliyetine el konuldu. 2013 yılının ilk 10 ayında 98 bin 969 olarak gerçekleşmiştir. Yani alınan tedbirler sayesinde alkollü araç kullananlara uygulanan trafik cezalarında yüzde 13 oranında bir düşüş var. Ancak yılın ilk on ayında 3 bin 772 kişiye de alkol kontrolü yaptırmayan sürücüye ceza kesilmiş. 2014 yılının ilk 10 ayında trafikten men edilen araç sayısı ise 584 bin 676 oldu. Alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi olabilecek kazalar için önceden tedbir alın. Gece boyunca yapılacak kontrollerde alkollü araç kullandığı tespit edilenlerin hem ceza ödemek zorunda kalacaklarını hem de ehliyetlerine el konulacağını hatırlatırım" dedi.

"TAKSİ DURAKLARIMIZ SABAHA KADAR AÇIK"

Yeni yıl nedeniyle yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek olan vatandaşların kendi araçlarını kullanmamalarını kaydeden Fevzi Apaydın, "Yeni yıl gecesini evlerinin dışında geçirecek olan vatandaşlarımız alkollü iken araç kullanmasınlar. 81 il ve ilçelerimizin tamamında taksi duraklarımız sabaha kadar 24 saat süreyle görev başında olacaklar. Mutlaka taksi duraklarımızdan yararlansınlar. Ayrıca, il ve ilçe emniyet müdürlükleri tarafından alınan tedbirlere harfiyen uyularak, alkol kullanan vatandaşlarımız yetkililerden yardım talebinde bulunsunlar. Çünkü yeni bir yıla üzülmeden, mutlu ve huzurlu girmek istiyorsak bu kurallara mutlaka uymak zorundayız" uyarısında bulundu.

"LÜTFEN UYARILARI DİKKATE ALIN"

Apaydın, birkaç saatlik eğlence için alınan alkolün etkisiyle çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Aile ocaklarının sönmesinin yanı sıra büyük maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmaktadır. Gelin yılbaşı gecesinde alkollü araç kullanmayın. Ağır kış şartlarının yaşandığı yılbaşı günü buzlanmaya dikkat ediniz. Bugüne kadar meydana gelen ölümlü trafik kazalarının en büyük sebebi alkoldür, tedbirsizliktir. Yılbaşı gecesi trafik canavarı olmamak, insanın kendi elindedir. Bu da trafik kurallarına uymaktan geçer" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Apaydın Türkiye Yılbaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title