Haberler

Tşof Başkanvekili Yılmaz Açıklaması

"Korsan taksiden sonra şimdide korsan kamyonet türedi" "Kayıtdışı Ekonominin Azaltılması Programı Eylem Planı kapsamına, korsan kamyonetlerin de alınması gerek"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanvekili Halit Yılmaz, başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde korsan kamyonetçilerin hızla arttığını öne sürerek, gerekli tedbirlerin zaman kaybedilmeden alınmasını istedi

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından K1 yetki belgesi alıp, bu belgeye belirli bir ücret ödeyerek kamyoneti ile taşımacılık yapan esnafın zor durumda olduğunu belirtti.

Düzenli vergisini yatırıp şehir içinde yük taşımacılığı yapan esnafın, korsan kamyonetçiler nedeniyle mağdur olduğunu savunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yüksek meblağlar ödeyerek K1 yetki belgesi alarak çalışan gerçek kamyonetçi esnafın başı korsan kamyonetçilerle dertte. Kamyonetçi esnafımız yetki belgesi için belirli bir ücret ödüyor ve bunun yanında vergi mükellefi olup devletimize vergi ödüyor. Kayıtdışı Ekonominin Azaltılması Programı Eylem Planı yapılırken, korsan kamyonetlerin de bu kapsamın içerisine alınması gerekir. Devlete kuruş vergi ve K1 yetki belgesi ücreti ödemeden korsan kamyonetleri ile nakliyecilik yaparak ticari araç faaliyeti gösteriyorlar."

Ülke genelinde trafiğe kayıtlı 3 milyon 59 bin 182 kamyonet bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Binlerce kişi herhangi bir yetki belgesi olmadan ülke genelinde korsan kamyonetiyle çalışıyor, sadece İstanbul trafiğine 20 Ocak 2015 itibariyle kayıtlı bulunan 588 bin 881 adet kamyonetin 208 bin 175 adedi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 'yetki belgesi eki' taşıt listesine kaydedilmiş bulunmaktadır. İstanbul il trafiğine kayıtlı olup, başka illerde çalışan kamyonet olmasına rağmen yine de 308 bin 706 adet kamyonet herhangi bir yetki belgesine kaydı yapılmadan İstanbul şehir içerisinde yük taşımacılığı yapmaktadır. Korsan taşımacılık yaparak gerçek kamyonetçi esnafımız mağdur ediliyor, başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde denetim yetersizliği, bu tip korsan çalışanları adeta teşvik etmektedir. Ülke genelinde bu rakamlar 500-600 binin üzerinde."

TŞOF Başkanvekili Yılmaz, yetki belgesi alarak çalışan kamyonet sahiplerinin mağduriyetlerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin zaman kaybedilmeden alınmasını istedi. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kayıtdışı ekonominin azaltılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetki belgeli kamyonetlerin, plaka ve/veya renk ve/veya şerit benzeri bir işaretle diğer araçlardan ayrımı yapılmalıdır. Bunun yanında şehir içinde trafik denetimleri artırılmalı. Türkiye genelinde tüm kamyonetçi esnafımızın ortak sorunu olan bu konunun çözülmesi tüm kamyonetçi esnafını sevindirecektir." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Halit Yılmaz İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title