Haberler

Tşof Başkanı Apaydın: Zincirleme Kazaların Sebebi Gizli Buzlanma

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, son günlerde yaşanan zincirleme kazaların sabah erken saatlerde oluşan gizli buzlanma nedeniyle meydana geldiğini vurguladı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, son günlerde yaşanan zincirleme kazaların sabah erken saatlerde oluşan gizli buzlanma nedeniyle meydana geldiğini vurguladı. Kışın kaza riskinin yaz aylarına göre 6 kat artış gösterdiğine dikkat çeken Apaydın, sürücelere kış lastiksiz, zincirsiz ve takoz olmadan yola çıkılmaması önerisinde bulundu.

TŞOF Başkanı Apaydın yaptığı yazılı açıklamada yollarda kar görmediğimiz zamanlarda ortaya çıkan gizli buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı. Diyarbakır ve Konya'da yaşanan zincirleme kazaların nedeninin gizli buzlanma olduğunu belirten Apaydın, şunları kaydetti:

"Servis araçlarını kullanan sürücülerin ayrıca dikkatli olmalarını istiyorum. Unutmayın ki kış mevsiminde meydana gelen kazaların çoğu tek taraflı kazalardır. Bu kazalar yolların buzlu olması ve direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu olur. En fazla gizli buzlanmanın olduğu köprü üstlerinde, virajlarda aracınızı dikkatli ve yavaş kullanınız. Kış lastiğini belirlenen zamanlarda kullanmak yasal bir zorunluluktur. Özel araçların da kış şartlarına uygun lastik kullanmasında büyük fayda vardır. Kış lastiği buzlu zeminde yüzde 20 daha kısa fren mesafesi sağlar. Karlı veya buzlu yollarda hiç bir şekilde lastiklerinizin havasını düşürmeyin. Lastiklerin tabanları yola tam olarak oturmalıdır. Buzlu alana yaklaşırken frene aralıklarla basınız, ABS'li araçlarda ise buna gerek yoktur, frene çok güçlü olarak basmak gerekir. Yokuş inerken de motorun frenleme gücünü kullanın."

-"KIŞLIK BAKIM ŞART"

Araçların mevsimine uygun bakımlarının yapılmasının önemine dikkat çeken Apaydın, kış şartlarının gerektirdiği malzemelerin araçlarda mutlaka bulunması gerektiğini vurguladı. "Kazaların azalması için araçları yavaş ve dikkatli kullanın" çağrısında bulunan Apaydın, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Kışın yüzde 35 oranında artan trafik kazalarının temelinde buzlanma, yolun durumuna göre aracımızı kullanmamak ve araçlarımızı kışa hazırlamamaktan geçtiğini unutmayalım. Bunun için araç lastiğinden tutun, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyeli ile motorun yağ bakımının zamanında ve eksiksiz yapılması gerekmektedir. Ayrıca, radyatörlere ve cam suyuna antifriz koymayı unutmayın. Balatalar, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir. Bilhassa şehirlerarası çalışanların zincirsiz ve çekme halatsız yola çıkmamaları ve araçlarının bakımını yapmadan trafikte seyretmemeleri büyük önem taşımaktadır."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Fevzi Apaydın Diyarbakır Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title