Haberler

Tşof Başkanı Apaydın: Karne Sevinci Üzüntüye Dönüşmesin

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, karnelerin alınmasıyla 17,5 milyon öğrenci ile birlikte 820 bin öğretmen için de uzun yaz tatilinin başladığını belirterek, "Güzel başlayan tatilinizi güzel geçirin. Trafik kurallarına uyarak dikkatli bir biçimde aracımızı sevk ve idare edelim. Yola çıkmadan güzergah hakkında bilgi alalım ki karne sevinci üzüntüye dönüşmesin" dedi.

Okulların tatile girmesi ve LYS sınavlarının bitmesiyle vatandaşların yazlıklarına ve memleketlerine gitmek için tatil telaşıyla aynı anda yola çıkmasının karayollarında aşırı yoğunluğa yol açtığını vurgulayan TŞOF Başkanı Apaydın yaptığı açıklamada, "Tatilin başlamasıyla beraber maalesef kazalarda da büyük artış görüyoruz. Normal zamanda ülkemizde trafik kazalarında günlük ortalama 10 vatandaşımız hayatını kaybederken, bu rakam yaz tatilinin başladığı günlerde 24, kimi gün 34'e kadar çıkıyor. Bu kadar kişinin ölmesi ve ölümlü kaza meydana gelmesi çok üzücü. Geçen sene günde ortalama 10 vatandaşımızı kaybederken yaz aylarında ortalama günlük 14 kişinin trafik kazalarında olay yerinde hayatını kaybetmiş. Tüm sürücüleri uyarıyorum; Yorgun, uykusuz, alkollü olarak asla yola çıkmayın. Aracınızı hız kurallarına uyarak, 2 saatte bir dinlenerek ve emniyet kemerinizi takarak kullanalım" ifadelerine yer verdi.

-GECELERİ KAZA TEHLİKESİNİN BİR KAT DAHA ARTTIĞINI UNUTMAYALIM-

Karayollarında yaz aylarıyla birlikte başlayan yol yapım çalışmalarına da dikkat çeken Apaydın, şunları kaydetti:

"Bilhassa yabancı olduğunuz yollarda giderken yeni dökülmüş mıcır, ani şerit değiştirmeleri, tek şeride düşen daralan yollar kazalara davetiye çıkarmaktadır. Geceleri kaza tehlikesinin bir kat daha arttığını unutmayalım. Aracımızı kullanırken yol işaretlemelerine ve işaretçilerine dikkat etmeli, yol yapımı olan yerlerde süratimizi düşürmeliyiz. Eğer yola çıkmadan Karayolları Genel Müdürlüğü danışma merkezinden yol durumunu öğrenirsek daha tedbirli oluruz."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Fevzi Apaydın Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title