Haberler

Tşof Başkanı Apaydın Açıklaması

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ticari araçların yenilenmesi için ÖTV teşviki getiren düzenlemeden yararlanmak için bankalardan ucuz kredi beklediklerini belirtti.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ticari araçların yenilenmesi için ÖTV teşviki getiren düzenlemeden yararlanmak için bankalardan ucuz kredi beklediklerini belirtti.

Apaydın, yazılı açıklamasında, ticari araçların ÖTV alınmadan yenilenmesine ilişkin tasarının, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini, düzenlemenin Genel Kurulda kabul edilip Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla ülke genelinde 300-400 bin civarında aracın yenileneceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Ticari araçların yenilenmesiyle vatandaşa verilen hizmet kalitesinde artış olacağını ifade eden Apaydın, bu durumun turizme olumlu yansıyacağını, ülkenin imajına katkısı olacağını bildirdi. Araçların değişimi için 30 Haziran 2019'a kadar süre verilmesi ile otomobil fabrikalarının taleplere zamanında cevap verebileceğini belirten Apaydın, şu bilgileri verdi:

"Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsleri ve kanunun izin verdiği tüm ticari araçlar, bu kanun ile yenilenebilecektir. Esnafımızın araç yenileme talebine otomotiv sektörünün hemen olumlu cevap veremeyeceği düşünülerek araç yenileme süresinin uzun vadeye yayılması olumlu bir karar oldu. Sürenin uzun tutulması ile aracını yenileyecek olan esnafımızın sayısı en az yüzde 20-25 oranında bir artış gösterecektir. Piyasanın canlanması için tüm bankalarımızın da ellerini taşın altına koyarak ticari araç sahiplerine uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanı sağlanması için harekete geçmelidirler. Ayrıca kredi ve kefalet kooperatiflerine daha çok plasman sağlanmalı ki esnafın kredi taleplerine cevap verilebilsin."

ÖTV indiriminin yanı sıra düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanın şoför esnafının araçlarını yenilemesine yardımcı olacağına dikkati çeken Apaydın, araçların yenilenmesinin ekonomiye de olumlu yansıyacağına işaret etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fevzi Apaydın Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title