Haberler

Tşof Başkanı Apaydın Açıklaması

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 65 yaş ve üstü yolcular için otobüsçü esnafına yapılacak ödemelerde iller arasında ayrıma gidilmesinin anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 65 yaş ve üstü yolcular için otobüsçü esnafına yapılacak ödemelerde iller arasında ayrıma gidilmesinin anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğini uzun süredir beklediklerini ifade ederek, şoför esnaf adına sevindirici bir karar alındığını aktardı.

Kanunun çıktığı tarihten itibaren geriye dönük ödeme yapılacak olmasının önemine dikkati çeken Apaydın, iller arasında ayrım yapılmasının ise yanlış olduğunu ifade etti.

Ödeme yöntemine ilişkin bilgi veren Apaydın, yönetmeliğe göre belediyeler tarafından taşıma yetkisi verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı sahibine ödeme yapılacağını, ödemelerin şahısların banka hesaplarına belediyelerce yatırılacağını kaydetti.

Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için aylık bin lira ödeme yapılacağını belirten Apaydın, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi olan diğer illerde bu rakam 750 lira, Büyükşehir Belediyesi olmayan illerde ise 600 lira olarak uygulanacak. Emeklilerimiz, Ankara ve İstanbul dışında daha çoğunlukla yaşamaktadır. Bu yapılan fiyat düzenlemesi, anayasamızın eşitlik ilkesine aykırıdır. Yolcu taşıyanla taşımayanın belli olması gerekir. Bunun için farklı bir sistem olarak her yolcunun binişinde sayımını yapabileceği elektronik kart sistemi uygulanabilir ve yolcu başına göre belli ücret belirlenebilirdi. Yolcu başına getirilecek uygulama eşitsizliği ortadan kaldırır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Fevzi Apaydın Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title