Haberler

Tşof Başkanı Apaydın Açıklaması

"16 17 koltuklu araçlar vergi uygulaması bakımından otobüs sayılıyor ve 2,5 kat fazla vergi ödüyor" "Bu durumun en kısa zamanda çözülmesi ve ilk taksitlerde fazla ödenen kısmın, ikinci taksitlerden mahsup edilmesi gerekiyor"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 16-17 koltuklu araçların vergi uygulaması bakımından otobüs sayılmasının adil olmadığını savundu.

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, otomobil, minibüs ve otobüs tanımlarının Avrupa Birliği (AB) mevzuatı ile uyumlu hale getirildiğini ancak vergi kanunlarında değişiklik yapılmadığı için sorunların devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'de üretilen ve yurt dışından ithal edilen minibüslerin, AB standartlarına uyumlu olarak sürücüsü dahil 17 oturma yeri olacak şekilde üretildiğini belirten Apaydın, şunları kaydetti:

"Esnafımız, satın aldıkları minibüsler için tadil projesi hazırlatmak ve araçta bulunan 2 koltuğu sökmek suretiyle araçlarını mevzuata uygun hale getirmek zorunda kalıyorlardı. Karayolları Trafik Kanunu'ndaki değişiklikle bu sorun çözüldü. 10-17 koltuklu araçlar artık minibüs sayılıyor, ancak aynı değişiklik vergi kanununda yapılmadığı için 16 ve 17 koltuğu olan araçlar vergi uygulaması bakımından otobüs sayılıyor ve 2,5 kat fazla vergi ödüyor."

Apaydın, söz konusu uygulamanın vergi uygulamaları bakımından adaletli olmadığını savunarak, durumun en kısa zamanda çözülmesi ve ilk taksitlerde fazla ödenen kısmın, ikinci taksitlerden mahsup edilmesi gerektiğini ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Fevzi Apaydın Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title