Haberler

Tşof Başkan Vekili Sarı: "Toplu Taşıma Şoförleri Sertifikalı Olacak"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili Veysel Sarı, "Artık yeni Özgecan cinayetleri ve benzeri acı olaylar yaşamak istemiyoruz.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili Veysel Sarı, "Artık yeni Özgecan cinayetleri ve benzeri acı olaylar yaşamak istemiyoruz. Sertifikasız ve eğitimsiz şoförler ile sabıkası olanlar bu mesleği yapamayacak" dedi.

Toplu Taşıma araçlarını kullanan şoförlerin eğitimine Mersin'de başlandı. İlk etapta 120 şoförün eğitileceği ilk kursun açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, şoförlerin eğitimini gerçekleştirecek olan Mersin Üniversitesi öğretim görevlileri ile 120 şoför katıldı. Kursta toplu taşıma aracı kullanan şoförlerin yolcularla doğru iletişim kurmaları amacıyla düzenlenen 'Davranış Psikolojisi' eğitiminde başarılı olan şoförler madde bağımlısı ve yüz kızartıcı suçtan sabıkaları olmadığını belgeledikten sonra "Toplu taşıma aracı kullanır" sertifikası almaya hak kazanacaklar.

"YENİ ACILAR YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, Mersin Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ve 5 gün sürecek olan eğitimin ilk etabının açılışında konuşan TŞOF Başkanvekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, "Artık yeni Özgecan cinayetleri ve benzeri acı olaylar yaşamak istemiyoruz. İşte yaşanan o acı olayın ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, MESOB Başkanımız Talat Dinçer ve Mersin Üniversitesi yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından artık sertifikası ve eğitimsiz şoförler ile sabıkası olanlar bu mesleği yapamayacak. Bu eğitimlerimiz sürekli hale gelecek. Eğitimler sonucunda yapılacak sınavda başarılı olan şoför esnafımıza sertifika verilecek ve bu sertifikayı alamayan bu mesleği asla yapamayacak" dedi.

"ŞOFÖR ESNAFI KENTİN HAFIZASIDIR"

Şoför esnafının yaşadığı kentin hem temsilcisi hem de hafızası olduğunu da konuşmasında dile getiren Sarı, "Kentte ne olursa ilk defa şoför esnafı öğrenir. Çünkü şoför esnafı vatandaşla iç içedir. En önemlisi şehre dışardan gelen yabancı kişilerle ilk karşılaşan kişi toplu ulaşım şoförlerimizdir. Siz şoför esnafımızın dış görünüşü o insanlar üzerinde ilk intibayı oluşturmaktadır. Şoför esnafımızın davranışları hangi yönde gelişirse, o vatandaş bulunduğu şehri siz şoförlerimizden gördüğü şekli ile değerlendirir. Şoförlük çok ulvi bir meslektir. Sürücü belgesi taşıyan herkes şoför değildir. Siz bu işten ekmeğinizi kazanıyorsunuz. O zaman diğer sürücülerden farkınız olmalı. Bu sebepten dolayı bu eğitimleri can kulağı ile dinlemeniz, bilgili ve bilinçli olarak bu eğitimleri tamamlamış olmanız gerekir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Mersin Üniversitesi Veysel Sarı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title