Haberler

Tso Kentin Sorunlarını Bakan Tüfenkci'ye Anlattı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir, 11 Şubat'ta kenti ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye kentin sorunlarını aktardıklarını bildirdi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir, 11 Şubat'ta kenti ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye kentin sorunlarını aktardıklarını bildirdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Şubat'ta kenti ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ile kentin milletvekillerinin yanı sıra bakanlığa bağlı kamu kurum ve kuruluşların müdür ve başkanlarının da katılımıyla düzenlenen toplantıda görüşme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Yapılan toplantıda, bölgenin kalkınabilmesi için organize sanayi bölgelerinin (OSB) yanı sıra ihtisas OSB'lerinin kurulması, kentin sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için şehir içindeki küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkartılması gerektiğini dile getirdiklerini belirten Demir, şunları kaydetti:

"Sera OSB ile Hayvancılık OSB olmak üzere tarıma dayalı ihtisas OSB'nin iki ayrı çeşidinin ilimizde kurulması başta olmak üzere çeşitli projelerimiz karşılık bulmuş olup ön fizibilitesi tamamlanmak üzeredir. Filyos Vadisi Projesi'nin gerçekleştirilmesi, Zonguldak TSO'nun Endüstri Bölgesi İşletme Müdürlüğü statüsünün devamı BAKAP adı ile bildiğimiz Bölgesel Kalkınma Projesi'nin, Filyos Vadisi Projesi vizyonuna uygun olarak yeniden belirlenmesinin önemine değinerek, Bakanımıza bu çalışma ve beklentilerimizi aktardık. Hükümetimizin 10 il de Kobi Vadisi kuracağını bildiğimizi ve kurulacak iller arasına Zonguldak'ın da alınmasını istedik. Ayrıca Zonguldak Saltukova Havaalanı'nın yurt içi uçuşlara açılması hususundaki beklentimizi ve ısrarlı talebimizi tüm bakanlarımıza olduğu gibi Gümrük ve Ticaret Bakanımıza da anlattık. Mevcut durumda Zonguldak Gümrüğünden büyükbaş hayvan ithalatının gerçekleşmesinin yasal olarak mümkün olmadığını, yasal düzenlemenin yapılması halinde Romanya'dan Zonguldak Gümrüğü aracılığı ile Türkiye'ye büyükbaş hayvan ithalatının başlayabileceğini belirttik. Bölgemiz, kentimiz ve odamız için oldukça verimli ve samimi geçen birlikteliğimiz süresi içinde Sayın Bakanımıza taleplerimizin makul ve mantıklı olduğunu vurguladık. Sonuç olarak Sayın Bakanımız da açıklamalarında, verdiği cevaplarda aynı hassasiyeti göstermiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Metin Demir Zonguldak Filyos Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title