Haberler

Tso Ekim Ayı Toplantısı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Toplantıya CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ve MHP Samsun Milletvekili Erkan Usta misafir konuşmacı olarak katıldı.

Samsun TSO Ekim ayı olağan meclis toplantısını Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda yaptı.

TEKİN'DEN 'YERLİ OTOMOBİL' VE 'TANK' ELEŞTİRİSİ

Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, "Son zamanlarda hepimizin heyecanlandıran bir otomobil hayali ortaya atılıyor. Dünyada otomobil anlayışı kendini tamamlamışken veya tamamlamamışsa bile dakikada 3 tane araba üreten firmalarla yarışarak 149 milyar dolar risk edilmeye çalışılıyor. Halbuki bugünkü dünyada herkes peşinden koştuğu veya yakalamak istediği teknoloji elektrikli otomobildir" dedi.

Altay tankını eleştiren Tekin, "Okumuş insanlar dahi bugün Türk tankının var olduğunu zannediyor. Haklılar da çünkü 5-10 yıldır bu Türk tankı konuşuluyor. Halbuki Türk tankı motoru başka yerden, parçaları başka yerden alınan ve ona rağmen metalik alanı bizde yapılan, gururumuzu okşayan ve ismi de 'Altay' olarak konulan tank, Koç tarafından üretiliyor. 5 tane üretiliyor, o da denemedir. Tanklarımız olursa biz de gurur duyarız. Ama konvansiyonel silah mücadelesi dünyada artık üçüncü plana gelmiştir" ifadelerini kullandı.

USTA: "HÜKÜMET TAAHHÜT ETME MAKAMI DEĞİLDİR"

Hükümetin taahhüt etme makamı olmadığını, yapma makamı olduğunu belirten MHP Samsun Milletvekili Erkan Usta, "1 Kasım'da tekrar bir seçime gidiyoruz. 7 Haziran'dan bugün Türkiye'de ne değişti diye baktığımızda iyiye giden bir şeyin olmadığını ama bazı konularda Türkiye'nin daha da sıkıntılı ve zor durumda olduğunu görüyoruz. İç siyasette özellikle terör anlamında veya AK Parti'nin süreci adı altında yürüttüğü faaliyetlerde ciddi bir aksama ve sıkıntı olduğu ortaya çıktı ve terör faaliyetleri arttı. MHP olarak biz bu çözüm sürecine başından itibaren bu sürecin Türkiye'ye yarar sağlamayacağını, ülkeyi sıkıntıya sokacağını, ülkeyi bölünmeye götüreceğini, terör örgütünü güçlendireceğini hep ifade etmiştik. Ama maalesef MHP haklı çıktı. Toplumun büyük bir kesimi bu sürece destek vermesine rağmen bu sürecin Türkiye'yi iyiye götüremediğini hep birlikte gördük. Hükümet asgari ücret taahhüt ediyor. 'Seçimi kazanırsam gençlere girişimci desteği vereceğim' diye muhalefetin de bütün rollerini üstlenen bir hükümet anlayışı bugün görülüyor. Hükümet taahhüt etme makamı değildir, hükümet yapma makamıdır. Taahhüdü iktidarda olmayan siyasetçiler yapar" şeklinde konuştu.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da kürsüye çıkarak 2 toplantı arasında yürüttükleri faaliyetleri anlattı. Murzioğlu daha sonra Türkiye'de hızlı büyüyen ilk 100 şirket arasına giren Samsun Yurt Savunma Sanayi A.Ş.'ye plaket verdi. Plaketi Genel Müdür Utku Aral aldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayati Tekin Erkan Usta Türkiye Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title