Haberler

Tskb, "Dünya Saati" Uygulamasına Destek Verecek

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), "Dünya Saati" uygulamasına destek amacıyla 28 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında tüm binalarında 1 saat süreyle ışıkları kapatacak.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), "Dünya Saati" uygulamasına destek amacıyla 28 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında tüm binalarında 1 saat süreyle ışıkları kapatacak.

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, banka, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde tüm dünyada küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati kampanyasına bu yıl da destek verecek. TSKB, Dünya Saati uygulamasına destek vermek için tüm binalarındaki ışıkları 28 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında kapatacak.

İlk kez Mart 2007'de Avustralya Doğal Hayatı Koruma Vakfı önderliğinde Sydney kentinde başlatılan ve 2008 yılında küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati kampanyasıyla dünyanın karşı karşıya olduğu iklim değişikliği, su kaynaklarının tükenmesi, biyolojik çeşitliliğin kaybı gibi konularda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

TSKB, ofis binalarındaki çevresel etkileri en aza indirmek için çalışıyor ve 2009 yılından bu yana tüm hizmet binalarında yüzde 100 yeşil enerji kullanıyor. Karbon ayak izini düzenli olarak ölçen banka, 2005 yılından bu yana CO2 salımını yüzde 40 azaltırken, yüzde 27 daha az kağıt, yüzde 32 daha az su, yüzde 25 daha az elektrik ve yüzde 32 daha az doğalgaz tüketiyor. TSKB ayrıca, yenilenebilir enerji, enerji ve kaynak verimliliği alanlarındaki sürdürülebilir yatırımlara kredi sağlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title