Haberler

TSKB, 100 Milyon Euro Kredi Temin Etti

Güncelleme:

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası'ndan 100 milyon euro tutarında kredi temin etti. Kredi, KOBİ'ler ve orta ölçekli şirketlere finansman sağlamak amacıyla kullandırılacak


TSKB, Avrupa Yatırım Bankası'ndan (EIB) Türkiye'deki KOBİ'ler ve orta ölçekli şirketlere finansman sağlamak amacıyla kullandırılmak üzere 100 milyon euro tutarında kredi temin etti.

Mayıs 2015'te Avrupa Yatırım Bankası'ndan temin edilen 100 milyon euroluk kredinin devamı niteliğini taşıyan finansman, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde en fazla 8 yıl vadeli olarak kullanılacak.

Kredi Sözleşmesi Ankara'da Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom ile TSKB adına Genel Müdür Özcan Türkakın ve TSKB Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem İçel tarafından imzalandı.

Avrupa Yatırım Bankası'ndan temin edilen kredi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın şöyle konuştu: "50 yılı aşkın bir süreden beri iş ortaklığı sürdürmekte olduğumuz Avrupa Yatırım Bankası ile işbirliğimiz son dönemde KOBİ'lerin ve orta ölçekli firmaların finansmanı, sürdürülebilir turizm, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği temaları üzerine yoğunlaştı. İmzaladığımız yeni kredi anlaşması ile Türkiye ekonomisinin en büyük yapı taşı olan KOBİ'lerimizin yatırımlarına sağladığımız desteği artırıyor olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özcan Türkakın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title