Haberler

TSK: Vurulan Yer Köy Değil, PKK'nın Barınma Alanıdır

Güncelleme:

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, Türk savaş uçaklarının PKK'yı bombalarken sivillerin yaşadığı bir köyü de vurduğu iddiaları yalanlandı.

TSK, PKK 'ya yönelik hava bombardımanları sırasında dün Kandil dağındaki bir köyün vurulduğu ve sivil kayıplar olduğu yönünde yayınlanan haberler hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada bombalanan yerin 'bölücü örgüte ait hedef' olduğu ve 'sivil yerleşim bulunmadığı' ifade edildi.

İşte Genelkurmay'dan yapılan o açıklama;

"1. Bazı basın yayın organlarında Irak Kuzeyine icra edilen hava harekâtı esnasında bir köyün bombalandığı ve sivil şahıslardan ölen ve yaralananların bulunduğu iddiası yer almıştır.

2. Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımız bir açıklama yapmıştır.

3. Irak Kuzeyindeki ve yurt içindeki Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak teyit edilmiş şekilde, ehil personel tarafından belirlenmektedir.

4. Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kandil Dağı Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (279)

Yüzüklerin efendisinin damadı:

Burda pkk lı itler yorum beğenme hilesi yapıyor bu sayfayı acil terkedelim hain pkk hileci pkk hadi bu yorumada hil yapın

523
3
yanıtYanıtla
ÖZ AMEDLİ:

İT SOYU SELO DEVLET AKLI BAŞINA GELMİŞ ARTIK YEMEZ SENİN GİBİ SOYSUZLARIN DEDİKLERİNİ ASİL KÜRTLER BİR GÜN SENİ VE SENİN GİBİ SOYSUZ KÜRT KÜRTLERİ ÇIKTIĞINIZ YERE SOKACAK AZ KALDI SİZ CANİLİĞE VE VATAN HAİNLİĞİNE DEVAM EDİN BAKALIM.

77
134
yanıtYanıtla
Kaçiyor terroristler yakalayin:

Etek giyib afrikaya kaçiyorlar. Kendilerine Gerilla derken etekli korkak kaçarak haytlarini kurtarmaya çalişan terrorist oldular. Kaçan terroristler bunlar

62
83
yanıtYanıtla
Kurdi:

peki orda hamile bir kadin sivil bir bayan vardi yikilmis ewler onlara ne diyeceksiniz kendinizi hakli cikarmak icin vurdugunuz masum sivilleri inkar etmek dogru degildir ruzi mahserde hersey ayan beyan cikar ortaya elbet...

76
51
yanıtYanıtla
...:

köyse bile vurun kandildeki köyde zaten pkklı leş olacak itler vardır

62
60
yanıtYanıtla
YÜZ VERMEYİN ŞUNLARA:

Mezopotamyatmış. G.nü yıkayamaz burada kürt milliyetçiliği yapar ml.

28
90
yanıtYanıtla
KÜRT:

Doğru diyor Tsk haklı sonuna kadar

65
53
yanıtYanıtla
A.Z:

kandilde ne işleri var şerefsizlerin. zaten hep öyle olmuyormu dağda çatışıyorlar sonra vay çobandı vay sivildi. yalan.

29
83
yanıtYanıtla
Raptiye:

Kürdistanmış gerillaymış.. Kayım gerillasınada gerillasına da

36
75
yanıtYanıtla
MHP idam onergesini meclise versin:

Hic hayatimda oy vermedigim MHP ye oy vermezsem namussuzum

43
52
yanıtYanıtla
Tüm 279 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title