Haberler

TSK Açıkladı! Sınırda Türk Uçaklarına Taciz

Güncelleme:

Genelkurmay, Suriye sınırında MIG-29 uçağının iki adet F-16 uçağımızı taciz ettiğini açıkladı. Taciz, 5 dakika 40 saniye sürdü.

Sabah saatlerinde bir Rus savaş uçağının sınırlarımızı ihlal etmesinin üzerinden saatler bile geçmeden Suriye sınırında yine hareketli anlar yaşandı. Kime ait olduğu belli olmayan MIG-29 uçakları F-16′larımıza kilitlendi.

5 DAKİKA 40 SANİYE TACİZ

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında kimliği belirlenemeyen MIG uçaklarının Türk F-16′larını taciz ettiğini açıkladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada; "2 adet F-16 uçağımız milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam 5 dakika 40 saniye boyunca radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir." denildi.

İŞTE GENELKURMAY'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

"10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağımız, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam 5 dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir."

MIG 29′LARI RUS ORDUSU KULLANIYOR

MIG 29 tipi savaş uçaklarını Rus ordusu kullanıyor. Ancak Suriye'nin elinde de aynı model uçaklardan olduğu biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (153)

Cizre li:

Hadi rusya seninleyiz

50
24
yanıtYanıtla
ETEKLİ PKK:

Ne oldu len sizin özerklik etekliiiiiii... :))))))

yanıt0
yanıt1
AhmetcanMobil-IOS:

Türkiye kiminle dana ettini anlasin diye yapior putin!! Bir kürd olarak türk milletini cok severim ama devletinden nefret ederim..yani rte kendi amacin ugruna rusyaya kafa tutma kafasiz yaparlar adami

65
7
yanıtYanıtla
GAYSERİLİ:

SENİ YAPMIŞLAR ZATEN KAFASIZ

yanıt4
yanıt3
adamMobil-ANDROID:

şakaya gelmez Ruslar beyler onlar düzenli ordu pkk ya benzemez

59
10
yanıtYanıtla
sille:

biz söylemiştik kürtleri kazanın diye ama bu devlet her seferinde kürtleri ezdi öldürdü . . şimdi tam zamanı yaşasın rusya . . eline sağlık putin . . sen vur biz devamını getiririz. . . geçti artık 1915 te türklere yardım ettik sırtımızdan vurdular şimdi rusyadan yanayız

6
58
yanıtYanıtla
ReberMobil-IOS:

Onlar rus silasiz insan degil gidipte vurasiniz gusterin buyuklugunuzu dikat suryede degil onlar rustur

53
8
yanıtYanıtla
zaza çewlig:

hane angajman kuralları değişmişti sınırı geçen vurulacaktı söz konusu ruslar olunca yemediler

55
6
yanıtYanıtla
musa dunya:

kendi sınırları içerisindeler angajman kurallarıda esnetilebilir 3 kez uymuyorsa düşürülür biter gecergecmez düşürmek durumu yok

yanıt2
yanıt2
ERNESTO:

YAŞASIN ESAD YAŞASIN PUTİN KAHIR OLSUN RTE

39
21
yanıtYanıtla
Tüm 153 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title