Haberler

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nin 14. Yılı Kutlandı

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin 14. açılış yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nin 14. açılış yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nin 14. açılış yıldönümü etkinliği; Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Metin İyidil, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, malul gaziler, iç güvenlik yararlıları ve merkezde tedavi gören askeri ve sivil personel katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Tuğgeneral Bacanlı, "Merkezin amacı gazilik mertebesine ulaşan Mehmetçiklerimizin ve diğer hastalarımızın fiziki ve tıbbı tedavisi yanında, hayata hazırlanması, rehabilitasyonu ve bakımların sağlanması olarak belirlenmiştir. Birbiriyle ilişkili üniteler arasında yeşil kuşaklar oluşturulmuş ve bu bölgelere spor sahaları, havuzlar oturma alanları, amfi tiyatro, botanik bahçesi gibi mekanlar yerleştirilmiştir. Böylece gazilerimizin sosyal açıdan rehabilitasyonlarının sağlanması da hedeflenmiştir" dedi.

Gazilerden Yener Taşkın, Osman Çakmak, Üsteğmen Mehmet Danacı ve çeşitli kazalar sonucu tedavi gören Ercan Yamaç, İrem Karabulut, Ahmet Erez, yaşadıklarını ve başarılarını anlattı. Daha sonra Devlet Opera ve Balesi sanatçıları "Türkünün Öyküsü" gösterisini sergileyerek, konuklar tarafından alkış aldı.

Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İyidil, gazilerin yapmış olduğu sanat ve resim sergisinin açılışını yaparak, gaziler ve konuklar ile birlikte sergiyi gezdi. Daha sonra konuklar ile birlikte bahar turnuvası basketbol maçını izledi. Birinci olan takıma ödülleri takdim edilirken, TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelli Spor Kulübü Milli Okçuluk sporcularına hediyeler verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title