Haberler

TSK Rehabilitasyon Merkezi 14 Yaşında

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin kuruluşunun 14. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin kuruluşunun 14. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen törene Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Metin İyidil, TSK Sağlık ve GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, rehabilatasyon merkezinde tedavi gören gazi ve siviller katıldı.

Merkezdeki törende konuşan TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı törende yaptığı konuşmada, gazilerin yanı sıra sivillerin de yararlandığı TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde kurulduğu 2000 yılından bu yana 212 bin 650 kişiye verdiği hizmetle TSK'nın "itibar müessesi" olmayı sürdürdüğünü bildirdi. İnşaatının 1995'teki "Haydi Türkiye Mehmetçikle El Ele" kampanyasının ardından toplanan bağışlarla başladığını hatırlatan Bacanlı, tesisin toplam 1 milyon 157 bin metrekare alana kurulduğunu söyledi.

Merkezde psikolojik ve sosyal destek birimleri, meslek edindirme kursları ve spor takımlarının yer aldığını belirten Bacanlı, spor kulüplerinin sadece gazilerin değil diğer engellilerin de hayata bağlanmasına önemli katkı sağladığını söyledi. Spor kulüplerinde 28'i milli olmak üzere 90 lisanslı sporcunun olduğuna da dikkati çeken Tuğgeneral Bacanlı, sporcuların çeşitli branşlardaki başarılardan örnekler verdi.

Merkezin başta gaziler olmak üzere sivil vatandaşlara da hizmet verdiğini hatırlatan Bacanlı, "Merkezimiz bu yönüyle aslında Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türk milleti ve kendi özüyle bütünleşmesinin en somut örneğini teşkil etmektedir" diye konuştu.

Tuğgeneral Bacanlı, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin tıbbi rehabilitasyon alanında Türkiye'nin en iyisi ve öncü kuruluşlarından biri olarak hizmet vermeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

TEDAVİ GÖREN GAZİLER KONUŞTU Merkezde tedavi gören gazi Yener Taşkın'da konuşmasında, 2006'da Gabar Dağı'nda mayına basarak yaralandığını anlattı. Gaziliğin öneminin önde tutulduğu TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezindeki tedavinin ve faaliyetlerin kendisini hayata bağladığını belirten Taşkın, "Tedavilerim sonucu kolumun boynumdan asılı kucağımda taşıyarak geldiğim bu merkezden kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek bir birey olarak ayrıldım" dedi. Şırnak'ta mayına basması sonucu bacağını kaybeden Osman Çakmak'da merkezdeki tedavisinden Ampute Futbol Milli Takım oyunculuğuna giden sürecini anlatırken, "Buradakiler bize asla bize acıyarak bakmadı. Bu sayede biz de çok daha farklı yerlere gelebildik" dedi. Çakmak, Meksika'daki Ampute Dünya Futbol Şampiyonasında birinci olarak bu anlamda vatana hizmete devam edeceklerini söyledi.

Kayseri'de evine giren hırsızları kovalarken ikinci kattan düşerek omuriliği zarar gören üsteğmen Mehmet Danacı ise merkezdeki 1,5 yıllık tedavinin ardından yeniden oturabilmeyi başardığını ve hayatını bağımsız olarak sürdürebilmeyi öğrendiğini belirtti.

HASTANEYE GELDİĞİNDE YÜRÜYEMİYORDU, YÜRÜMEYE BAŞLADI

Van'da askerlik yaparken omuriliğindeki rahatsızlığın ardından yürüyemeyen Ercan Yamaç ise, "Hastaneye geldiğimde ayaklarımı hissetmiyordum, bugünkü konuşmamı sizlerin huzurunda ayakta yapmak istiyorum" diyerek tekerlekli sandalyeden ayağa kalkarak kürsüye koltuk deyneği yardımıyla yürüyen Yamaç, salondaki izleyiciler tarafından alkışlandı.

SİVİL HASTA Balkondan düşmesi sonucu omuriliği başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana gelen ve merkezde sivil olarak tedavi gören lise öğrencisi İrem Karabulut'da konuşmasında, "Buraya ilk geldiğimde belden aşağısını hareket ettiremiyordum. Şimdi ise tedavilerin sonucunda ayağımı hareket ettirebiliyorum. Bu benim için mucize, en büyük arzum bir an önce ayağa kalkmak" dedi.

TEDAVİ GÖREN EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ Emekli emniyet müdürü Ahmet Erez de merkezdeki tedavisine ilişkin bilgi verdi. Devlet opera ve balesi sanatçılarının "Türkünün öyküsü" gösterilerinin ardından merkezde tedavi görenlerce yapılan eserlerin yer aldığı sergi açıldı. Merkezdeki milli sporculara çeşitli ödüllerin verildiği etkinlik, ağaç dikim töreni ve halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Çakmak Türkiye Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title