Haberler

TSK Personel Kanunu Değişiyor

TBMM Genel Kurulunda, TSK Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısının görüşmeleri sürüyor.

TBMM Genel Kurulunda, TSK Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısının görüşmeleri sürüyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, tasarının 1. Bölümü'nün görüşmeleri sürerken söz alarak, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ile ilgili bazı değerlendirmeler yapıldığını belirtti.

Bostancı, "Resmi makamlardan aldığım bilgi şudur: Beraberinde 3 kişiyle Muş'un girişinde bir kontrol noktasına geldiğinde, yanında şoför olarak bulunan kişi üzerinde bulunan silahı Sayın Yıldırım'a veriyor. Bunu da güvenlik güçleri görüyor ve silahı talep ediyorlar, silah verilmiyor. Yaşanan bu olay dolayısıyla, soruşturma çerçevesinde Sayın Yıldırım hariç diğer 3 kişinin kısa bir süre gözaltına alınması söz konusu. Olay bundan ibaret." dedi.

HDP'li Yıldırım, oturduğu yerden söz alarak, bölgedeki hava şartlarından ötürü ceket giymediğini, üzerinde gömlekli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Aşağı indim, 45 dakika onlarla birlikte kaldım, aracım orada. Üzerimde, bırakın silahı, bir çakı dahi bulunamadı. Kendimi aratmadım çünkü aranmamı gerektirecek bir şey yoktu. Valiliğin bir hafta önce yapılmış bir işlemi bugün kendi web portalında açıklamasını şu açıdan manidar buluyorum: Ben suç duyurusunda bulunduktan sonra bir savunma mekanizmasını, iftirayı da işin içine bulaştırarak yapmış olmaları benim için manidardır. Çünkü ben 45 dakika yasaya aykırı bir biçimde durdurulduğuma dair suç duyurusunda bulundum. Onun üzerine böyle ucuz bir savunma refleksiyle bunu yapmış olmasını manidar buluyorum. Hayatımın hiçbir evresinde, ne silaha ne yasadışılığa bulaşmadım. 21 yıl akademisyenlik yaptım, 4 yıl bürokratlık yaptım. Ne işim olur silahla benim? Mahkemeye götürülmüş, gözaltında alınmış ifadelerde bile böyle bir şey geçmiyor. En kısa sürede gözaltına alınanlarla ve suç duyurumla ilgili hukuki belgeleri grubunuza da sunacağım."

-"Tiyatro" tartışması

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, HDP ve CHP'nin düzenlemenin yasalaşmasını geciktirmek için tiyatro oynarcasına polemik yapmasını ibretle izlediklerini belirtti.

Düzenlemenin EMASYA ile ilgili olmadığını ifade eden Turan, şunları söyledi:

"Vesayetin her türlüsüne karşıydık, demokratikleşmenin önünü açan parti olarak bundan gurur duyduk, aynı yerdeyiz. Ancak, hepimiz biliyoruz, terörü şehre indirenler, şehirde çukur kazanlar, çukur kazanlara laf etmeyenlerin burada konuşma hakkı olmaz. Sizler terörü şehre indireceksiniz, çukurlar kazacaksınız, hiçbir şey yokmuş, ölüm ve terör yokmuş gibi AK Parti'nin attığı adımı eleştireceksiniz. Tarihi bir dönemdeyiz şu an. Terörün neresinde olduğumuzun hep beraber turnusol kağıdını görüyoruz. Terörün neresindesiniz arkadaşlar? Askerimiz diyor ki: 'Ben orada operasyon yaparken sıkıntı yaşıyorum, hukuki güvence arıyorum.' Vesayetle ilgili bir şey değil, operasyonla ilgili bir yetki istiyor. Hala Bakanlar Kurulu, vali yetkili. EMASYA ile bunu kıyas yapmak akla ziyandır."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sataşma gerekçesiyle söz alarak, "Tiyatro oynamayı aşağılama unsuru olarak kullanmak, en başta o sanatla meşgul olan ülkedeki dünya kadar tiyatrocuya hakarettir. CHP'nin düzenlemeyi geciktirme niyeti yok." dedi.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, kendisinin de geçmişte Ankara Maliye Tiyatro Derneğinin kuruculuğunu ve başkanlığını yaptığını belirterek, "Keşke hepimiz tiyatroyu hakkıyla gerçekleştirebilsek." demesi, alkışlarla karşılandı.

Genel Kurul'da, CHP ile AK Parti'li milletvekillerinin tartışması üzerine Hamzaçebi, Genel Kurulu sükunete davet etmenin Başkanlık Divanı'nın görevi olduğunu, bu görevi milletvekillerinin üstlenmemesini isteyerek, "Hatibe durup dururken laf atmayı doğru bulmuyorum, yapmayalım." uyarısında bulundu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP'nin her fırsatta Çözüm Süreci'ni mahkum ettiğini ve kendilerini korkunç bir iş yapmış gibi suçladığını belirterek, "Çözüm Süreci'ndeki sözümüzün arkasındayız. Eşit ve özgür yaşam tesis edeceksek, bu konuşarak ve demokratik siyasetle olacak. Biz iktidarla müzakere ve mücadele etmeyi bilen ve bunu yaşama geçiren partiyiz. Bu bizim için utanç verici değildir. İnsanların ölümünü savunmuyoruz. Çözüm Süreci'ni savunmamak kanın akmasını savunmaktır. Bütün dünya çözüyor. Neden biz yapamıyoruz? Bunu sorgulamak gerekir. Oluk oluk kan akarken Çözüm Süreci'ni mahkum etmek büyük talihsizliktir." dedi.

Tasarının görüşmeleri sürüyor.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı AK Parti Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title