Haberler

TSK Personel Kanunu Değişiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu ülkenin, devletin IŞİD ile iş yapıyor iddiası kadar zavallı, hadsiz bir iddia olamaz. PKK'ya silah taşıyanların, PKK'lıların cenazesine katılanların bunu söylüyor olmasını hayret ve ibretle karşılıyoruz.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu ülkenin, devletin IŞİD ile iş yapıyor iddiası kadar zavallı, hadsiz bir iddia olamaz. PKK'ya silah taşıyanların, PKK'lıların cenazesine katılanların bunu söylüyor olmasını hayret ve ibretle karşılıyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, "Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Tasarının tümü üzerinde MHP Grubu adına söz alan Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, MHP'nin körü körüne iktidar destekçisi değil, ülke menfaatlerine faydalı bir şey olursa siyasi duruş olarak buna destek olduklarını, olacaklarını söyledi.

MHP olarak bu tasarının içerisine kolluk güçlerinin sorunlarını çözücü tedbirlerin de konulmasını talep ettiklerini ifade eden Aydın, her rütbeden personelin özlük hakları, can güvenlikleri, maaş ve sosyal hakları gibi konularda iyileştirmelerin tasarıya konulmasında yarar olduğunu kaydetti.

MHP'li Aydın, tasarıya terörle mücadele kapsamı nedeniyle destek vereceklerini söyledi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, tasarıyı eleştirerek, siyasetin askeri vesayet altına alınmak istendiğini öne sürdü. Beştaş, tasarıya destek veren muhalefet partilerini Ak Parti'nin kuyruğuna takılmakla, iktidarı da terör örgütü DAEŞ'e destek vermekle itham etti.

Terörle mücadelede siyasi yaklaşımların yok sayılarak yetkinin tümüyle askere verildiğini savunan Beştaş, "Bu darbe ve vesayet yasasına tümüyle karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz." dedi.

Beştaş, tasarının yasalaşması halinde 2010 yılında iptal edilen EMASYA Protokolü'nün yeniden uygulanacağını öne sürdü.

Sataşmadan tekrar söz alan MHP'li Kamil Aydın, "iktidarın kuyruğuna takılmak" ifadesini kabul etmediklerini belirterek, "Biz bir akşam romantik aşıklar gibi aşık olup, sabah kahrolan bir parti değiliz. Terörle mücadele konusunda kararlıyız. Bizi saray ya da şu, bu etkilemiş değil. Dün köşelerde, bucaklarda, saraylarda buluşmaları unutmadık. Bu konuda herkesin vebali büyüktür, herkes vebali ölçüsünde hesabını verecektir." dedi.

Aydın, Mecliste "En iyi Kürt ölü Kürt'tür" diyebilecek bir insan bulunmadığını, bu ifadeyi kullanan insanı lanetlediğini belirterek, "Bin yıl harç olmuş, birlikte yaşamış, yemiş, içmiş, ağlamış gülmüş bir yapının tezahür ettiği bir coğrafyadan bahsediyoruz. Amerikan Devlet Başkanı Roosevelt'e yakışır 'En iyi Kızılderili ölü Kızılderili' demek. Allah'a şükür Türk milletinin hiçbir şanlı evladına 'En iyi Kürt ölü Kürt'tür' demek asla yakışmaz." diye konuştu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da HDP'li Beştaş'ın iddialarına cevap vererek, "Bu ülkenin, devletin IŞİD ile iş yapıyor iddiası kadar zavallı, hadsiz bir iddia olamaz. PKK'ya silah taşıyanların, PKK'lıların cenazesine katılanların bunu söylüyor olmasını hayret ve ibretle karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

HDP'nin terör örgütü PKK'nın eylemlerine karşı bir şey diyemediğini, eylemlerini lanetleyemediğini anlatan Turan, "Herkes kötü, bir siz iyisiniz, PKK iyi. Böyle bir şey olamaz. Ak Parti'nin tavrı net IŞİD de terörist, PKK da terörist, DHKP-C de terörist." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de HDP'li Beştaş'ın ifadelerinde sataşma bulunduğu gerekçesiyle söz alarak, Çözüm Süreci'nde HDP ve Ak Parti'nin birlikte hareket ettiğini öne sürdü.

Özel, " Recep Tayyip Erdoğan'ın yine bir ramazan akşamı gecenin ikisinde kulise girince o günkü HDP milletvekilleri de kuliste kuyruğa girmişlerdi, Recep Tayyip Erdoğan ile çay içmek için. İmralı Günlükleri kitabını herkes okuyor. Cumhuriyet Halk Partisi'ne AKP ve HDP'nin ortak kurduğu kumpası o kitaptan okuyup, sonra 'CHP'ye, AKP'nin kuyrukçusu demek hangi insafla bağdaşır." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Türkiye'nin iyi yönetilmediğini iddia ederek, "Türkiye'de kavramlar, hukuk, adalet anlayışı on dört yıldır iktidarda bulunan AKP iktidarının günlük siyasi durumuna, konjonktürel gelişmelere ve o gelişmelerin yol açtığı sonuçlara göre şekillenir oldu. Türkiye'nin hızla bu süreçten çıkması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ak Parti'nin Çözüm Süreci'ndeki seçim kampanyalarından örnek vererek, o dönem iktidarın terör örgütünün sözcüleriyle ortak hareket ettiğini öne süren Gök, "AKP, bizzat Başbakan Erdoğan'ın söylediği 'PKK'yla görüşen arkadaşı ben gönderdim, sıkıntısı olan bana söylesin' noktasından, bugün gelinen nokta tam bir kan gölü, tam bir iflas. AKP o zaman ne söylediyse tam tersi oldu. AKP o günlerde hangi kanunu çıkarttıysa şimdi tam tersini çıkartıyoruz, tıpkı bu kanun gibi." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li Gök, "Biz terörün tam da karşısındayız, ülkemizi seviyoruz. Biz Kürt sorununun çözülmesini istiyoruz, biz Kürt sorununu Mecliste hep beraber çözülmesini istiyoruz." dedi.

Tasarının tümü üzerinde şahsı adına söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, kolluk kuvvetlerinin gösterdiği başarıları karalamak, onları uluslararası alanda haksız göstermek için çok ciddi ithamlarda bulunulduğunu belirtti.

Kolluk kuvvetlerinin yaptığı mücadelede, hukuk devleti ve demokratik kurallara bağlı kalınmasına rağmen, terör örgütünün siyasi uzantıları tarafından karalamalara maruz kaldığını söyleyen Şahin, düzenlemeye bu nedenle ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Şahin, "Kolluk kuvvetlerimiz insanı baz alan mücadele yapıyor. Kolluk kuvvetlerimizin sivil halka zarar vermeme niyetini hepimiz müşahede ediyoruz." ifadesini kullandı.

Şahin, tasarıyla ilgili bilgi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "hukuk cinayetleri mağdurlarının kırılan onurlarının iadesine ilişkin tasarının" Meclise getirilmesi gerektiğini söyledi.

Çiçek, askerlerin özlük haklarına ilişkin taleplerinin de bir an önce karşılanmasını istedi.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelerine geçilmesine ilişkin yapılan iki oylamada da toplantı yeter sayısı bulunamayınca TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Bülent Turan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title