Haberler

TSK'nın Yeni Silahı Tam Not Aldı! Sınırlar Yerli İHA'lara Emanet

Güncelleme:

Son denemelerde yerli İHA'larla ilgili başarılı sonuçlar elde edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yakında güvenlik güçlerinin bunları kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Genelkurmay Başkanı, görüş gücü ve manevra kabiliyeti ile ilgili denemeleri süren silahlı İHA'ların çok yakın tarihte kullanılmaya başlanacağı bilgisini paylaştı. Silahlı İHA'lar özellikle olumsuz hava koşullarında çok iyi sonuçlar verdi. Bu konuda ABD üretimi İHA'ları bile geride bıraktı.

AKAR: YAKINDA KULLANILMAYA BAŞLANACAK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terörle mücadelede büyük önem taşıyan silahlı insansız hava araçlarının Türkiye'de üretilmesine dönük çalışmalarla ilgili önemli mesajlar verdi. Akar, denemelerin son derece başarılı olduğunu ve yakında güvenlik güçlerinin bunları kullanmaya başlayacağını söyledi.

PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Geçtiğimiz pazartesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Bakanlar Kurulu'nun önemli gündem maddelerinden biri de terörle mücadele ve İHA, helikopter gibi Türkiye'nin üzerinde çalıştığı önemli projeler oldu. Genelkurmay Başkanı Akar, terörle mücadelenin yanı sıra TSK'nın gücünü artıracak büyük projelerle ilgili gelinen son nokta hakkında Bakanlar Kurulu'na bilgi aktardı.

ABD İHA'SINDAN İYİ

Org. Akar'ın verdiği bilgiye göre, silahlı İHA üretimine ilişkin çalışmalar iki grup tarafından yürütülüyor. İki şirketin yaptığı denemelerde son derece başarılı sonuçlar elde edildi. Akar, görüş gücü ve manevra kabiliyeti ile ilgili denemeleri süren silahlı İHA'ların çok yakın bir tarihte kullanılmaya başlanacağı bilgisini paylaştı. Akar, denemeler bittiğinde hızla üretime geçileceğini ve bunların peyderpey sisteme sokulacağını da kaydetti. Akar, üretimi üren silahlı yerli İHA'ların özellikle olumsuz hava koşullarında kullanma kabiliyetlerinin yüksek, hatta ABD'nin ürettiklerinden bile bu konuda iyi olduğunu bildirdi. Akar, Türk taarruz helikopteri T129 ve Fırtına tankları ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

ALA: YENİ STRATEJİLER İYİ SONUÇ VERDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala da, terörle mücadele ve özellikle Nusaybin'de yürütülen operasyonla ilgili bilgi verdi. Ala, terör örgütü PKK'nın Nusaybin'de yöntem değiştirdiğini, sensörlü bombalı düzeneği yerleştirip bunları uzaktan patlattığını, güvenlik güçlerinin de buna dönük yeni strateji geliştirdiğini hatırlattı. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hulusi Akar Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (2)

Acı gerçekMobil-IOS:

Ekonomimiz yerin dibine batmış, bunlar hala yeni silah yapma peşinde bunlar eskiden kaldı şimdi ekonomi savaşını kim kazanırsa o lider ülkedir.

0
0
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Pkk nin bize tek faydasi akilli silah uretmemiz pkk olamasa uyuyup duracagiz Birde Dunyayi patlatan Bomba yapsak Dunyada sozumuz gecer malum Bombasi olan konusuyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title