Haberler

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığından, Tunceli Pülümür'de bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından 5 vatandaşın kaçırıldığı, birisinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Tunceli Pülümür'de bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından 5 vatandaşın kaçırıldığı, birisinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetler, sınır olayları ve arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince dün, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 270 şahıs yakalandı. Ayrıca hudut hattında, 5 bin 383 karton sigara, 138 adet tabanca mermisi, yedi adet büyükbaş/küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Yasa dışı yollardan İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 53 şahıs yakalanırken, hudut hattında ise 6 bin 969 adet muhtelif giyim malzemesi ele geçirildi.

Kara hudutlarımızda yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam 332 şahıs yakalandı. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca 169 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 114 kişi de yakalandı.

"5 vatandaş kaçırıldı, biri serbest bırakıldı"

Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında, Ortaklar Ana Üs Bölgesindeki nöbetçiler tarafından, Süngü Tepe Dağı karayolu üzerinde sivil araç yoğunluğunda bir artış tespit edildi.

Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığının takviye talebi üzerine, söz konusu bölgeye Canlıkaya Hudut Bölük Komutanlığından bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı ve Motorlu Piyade Kolu sevk edildi ve bölgede yapılan arama faaliyeti sonucunda kaçak akaryakıt sevkiyatında kullanılan 2 bin 500 metre uzunluğunda boru hattı ve 22 adet 20 litrelik boş mazot bidonu bulundu.

Tespit edilenler, Hakkari-Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

Tunceli Pülümür'de bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından 5 vatandaş kaçırıldı, biri serbest bırakıldı. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, Pülümür İlçe Jandarma Komutanlığınca adli tahkikat başlatıldı.

Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Söz konusu terörist Çukurca Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

Hakkari Yüksekova'da ise bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olurken, olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Hakkari'de bir aracın Zap Nehrine düşmesi sonucu suya kapılarak kaybolan iki şahsın aranmasına İl Jandarma Komutanlığı unsurları, İl AFAD Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşların katılımıyla devam edildi ve söz konusu şahıslar ölü olarak bulundu.

Çanakkale Karabiga açıklarında, içerisinde iki kişi bulunan bir teknenin su alması üzerine bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından, teknedeki şahıslar kurtarılarak Karabiga Limanı'na intikal ettirildi.

"Yunanistan'a ait F-16 uçağından taciz"

F-4E ve F-16 uçaklarıyla Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildi. Bu uçuşlar esnasında, Yunanistan'a ait 4 adet F-16 uçağı tarafından, 2 adet F-4E ve 2 adet F-16 uçağına, 14.37-15.04 saatleri arasında, toplam altı dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Bir deniz karakol uçağı ise Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında, Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek keşif gözetleme uçuşu icra etti. Bu uçağa da Yunanistan'a ait 2 adet F-16 uçağı, saat 15.23'ten itibaren dört ayrı zaman diliminde toplam bir dakika 51 saniye süre ile radar kilidi atmak suretiyle taciz etti. Yürürlükteki Angajman Kuralı gereği söz konusu tacizlere, F-16 uçaklarıyla aynı ile mukabele edildi.

4 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilirken de, Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan 1 adet F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından, saat 09.39'da, 25 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Pülümür Hakkari Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title