Haberler

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan DAEŞ üyesi bir kişi yakalanarak, terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan DAEŞ üyesi bir kişi yakalanarak, terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Ermiş Hudut Karakolu unsurlarınca yürütülen devriye faaliyeti sırasında, Gaziantep Oğuzeli Ermiş Mahallesi'nde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan DAEŞ terör örgütü üyesi bir kişi yakalandı.

Söz konusu şahıs, terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ayrıca, gün içerisinde, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 217 Suriyeli ve 10 Türk vatandaşı ile Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 5 Suriyeli, 1 Türk ve 1 İngiliz vatandaşı yakalandı.

Sınır hattında, 5 bin 995 karton sigara, 43 kilogram muhtelif gıda maddesi, 1 araç parçası, 1 tabanca, 1 tabanca şarjörü, 2 tabanca mermisi, 1 cep telefonu, 36 elektronik eşya, 43 büyükbaş/küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 18 Suriyeli ve 2 Iraklı, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 7 Suriyeli ve 1 Iraklı yakalandı.

Öte yandan, Ege Denizi'nde Yunanistan'a ait bir Sahil Güvenlik botu, 23.25-23.31 saatleri arasında altı dakika süre ile Türk kara sularını ihlal etti.

Bölgeye intikal eden TCSG-24 tarafından, telsizle yapılan ikazlar neticesinde söz konusu Yunan Sahil Güvenlik botu bölgeden uzaklaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Oğuzeli Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title