Haberler

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Hakkari ve Tunceli'de teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı taciz ateşi Mehmetçiğin verdiği karşılık üzerine kesildi Suriye sınırından yaklaşan bir şahsın sınırda bulunan hendeğe attığı çuvalda bin 40 kaleşnikof mermisi ve bir tabanca ele geçirildi Aynı anda Türkiye'den Suriye sınırına yaklaşan ve "dur" ikazına uymayan 10 kişilik motosikletli grup, açılan uyarı ateşi sonrasında geldiği istikamete geri döndü.

Hakkari ve Tunceli'de teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı taciz ateşi Mehmetçiğin verdiği karşılık üzerine kesildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetlerine ve önemli sınır olaylarına yer verildi.

Buna göre, dün, Hakkari Yüksekova'da Dağlıca Üs Bölgesine birkaç noktadan uzun namlulu silahlarla açılan yoğun taciz ateşi, Mehmetçiğin karşılık vermesi üzerine kesildi. Tunceli Merkez Geyiksu köyü mülki sınırları içerisinde konuşlu Jandarma Tabur Komutanlığına da bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Taciz ateşi, verilen karşılık üzerine son buldu. Her iki noktada da güvenlik önlemleri artırıldı.

Mardin Dargeçit'te ise bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Öte yandan Suriye sınırında Hatay Güveççi'de devriye görevini yürüten Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi Nehri üzerinde ve çevresinde bulunan 185 metre uzunluğunda boru hattı, 60'ar litrelik 3 bidon ve 2 sal, Reyhanlı ve Altınözü Cumhuriyet savcılıklarının talimatıyla olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

-"10 kişilik motosikletli grup"

Suriye sınırında Hatay'daki Bükülmez Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, bir kişinin Suriye'den Türkiye'ye yaklaştığı, aynı anda 10 kişilik motosikletli grubun ise Türkiye'den Suriye tarafına ilerlediği belirlendi.

Ani Müdahale Timi'nin olay yerine gelmesinin ardından Suriye tarafından yaklaşan kişinin elindeki çuvalı sınır hattındaki hendeğe attığı tespit edildi. Bunun üzerine Tim tarafından söz konusu şahıslara "dur" ikazında bulunuldu. İkaza uyulmaması üzerine havaya uyarı amaçlı piyade tüfeği ile ateş açıldı. Uyarı ateşi neticesinde Suriye istikametinden gelen kişi ve Türkiye istikametinden gelen motosikletli grup geldikleri yöne dönerek uzaklaştı.

Hendeğe atılan çuval içerisinde bin 40 adet 7.62 milimetre kaleşnikof mühimmatı ve 1 Glock marka dokuz milimetre tabanca ele geçirildi.

Bu arada, Suriye'ye ait bir SU - 24 uçağı, Türkiye - Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" yürüten F-16 uçağına, 10 saniye süreyle radar kilidini muhafaza ederek tacizde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yüksekova Hakkari Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title