Haberler

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Şırnak'ta yol yapımında çalışan iş makinelerine sınırın Irak tarafından taciz ateşi açıldı Hatay'da, sınırdan kaçak olarak Türkiye tarafına geçen Suriye uyruklu sivil yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta yol yapımında çalışan iş makinelerine sınırın Irak tarafından taciz ateşi açıldığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, TSK'nın önemli sınır ve yurtiçi olaylarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce; dün 17: 05-17: 40 saatlerinde, Şırnak/Uludere-Gülyazı Beyaz Tepe Üs Bölgesi'ne ve bölgede yol yapımında çalışan iş makinelerine sınırın Irak tarafından taciz ateşi açıldı.

Beyaz Tepe Üs, Düğün Dağı Üs ve Gülyazı Ana Üs bölgelerindeki unsurlarca anında karşılık verillmesi üzerine taciz ateşleri kesildi.

Ayrıca, elektrik arızasını onarmak maksadıyla, Iğdır / Karakoyunlu ilçesi Taşburun köyü mülki sınırlarındaki Yazlık köyüne intikal eden onarım ekibine ve refakat eden TSK mensuplarına terör örgütü mensubu 5-6 kişilik grup terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Silahlı saldırıya Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) üzerindeki Makineli Tüfek ile derhal karşılık verilince terör örgütü mensupları olay yerinden kaçtı. Saldırıda; bakım ekibinde görevli bir elektrik teknisyeni hafif yaralandı, ekibi taşıyan kamyonetin motor kısmına mermi isabet etti ve çıkan yangında araçta maddi hasar meydana geldi.

Bakım ekibine refakat eden TTZA ise isabet eden mermiler nedeniyle hasar gördü. Iğdır Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla, olay hakkında adli tahkikat başlatıldı.

-Türk bayrağı yakan kişi gözaltına alındı

Ayrıca önceki gün Şanlıurfa / Viranşehir Devlet Hastanesi girişindeki Türk bayrağını yakan kişi gözaltına alındı.

Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce; Antalya / Kepez ilçesinde bulunan, 80'inci Yıl Cumhuriyet Ortaokulu bahçesindeki Türk bayrağı asılı olduğu gönderden, ipi kesilerek indirildi ve yakıldı.

Kepez Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla adli tahkikat başlatıldı.

Türkiye- Suriye hududunda dün, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Şanlı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, görevli bir Mobil Yol Kontrol Unsurunca (MYKU), sınır hattında bulunan beş kişiden birinin, Türkiye tarafına geçtiği tespit edildi.

Şüphelinin, "dur" ikazına uymaması üzerine havaya ikaz ateşi açıldı.

Açılan ateşe Suriye tarafındaki dört kişinin ateşle karşılık vermesi üzerine, MYKU personeli, ateşe devam etti.  Suriye tarafından ateş açanlardan birinin yaralandığı ve yaralı ile birlikte bu kişilerin, Suriye istikametinde ağaçlık bölgeye kaçarak gözden kayboldukları belirlendi.

Çatışmadan sonra Suriye topraklarında, silah monteli bir aracın bölgeye gelmesi üzerine, iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) da bölgeye gönderildi, TTZA'ların gelmesiyle birlikte, Suriye tarafındaki silah monteli araç bölgeden uzaklaştı.

Türkiye tarafına geçen Suriye uyruklu sivil yakalandı; şüphelinin elinde çantasında üç adet otomatik tabanca, iki adet ahşap dipçik ve beş adet boş şarjör ele geçirildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Şırnak Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title