Haberler

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Genelkurmay Başkanlığı Yüksekova ve Pervari'de 2 teröristin teslim olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensubu 2 teröristin teslim olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Önemli Yurtiçi Olaylar" başlığı altında yer alan duyuruya göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensubu bir terörist bugün 1 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 şarjör ve 30 mermi ile silahlı ve teçhizatlı şekilde teslim oldu.

Siirt'in Pervari ilçesinde de terör örgütü mensubu bir terörist dün 1 kaleşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör, 145 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve 1 uyku tulumu ile teslim oldu.

Sınır olaylarına ilişkin duyuruya göre de dün Türkiye- Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Ziyaret Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Mobil Yol Kontrol Unsurları (MYKU) tarafından, Suriye'den Türkiye istikametine iki şahsın yanlarında koliler ile yasa dışı geçişe teşebbüs ettikleri fark edildi.

Tespit edilen bu durum üzerine, MYKU bölgeye intikal etti ve söz konusu şahıslara "dur" ikazında bulunuldu.

İkaza uyulmaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldı ve şahıslar Suriye'ye doğru geldikleri istikamete kaçtı. Bunun yanı sıra MYKU personeli tarafından bölgede yapılan arama sonucunda, 42 keskin nişancı dürbün ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler Altınözü, Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edildi.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında da  hudut devriye faaliyeti icra eden MYKU tarafından, Asi nehri üzerinde ve çevresinde altı farklı noktada toplam 5 bin metre boru tespit edildi. Bulunan 5 bin metre boru, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak, olay yerinde imha edildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Yüksekova Pervari Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title