Haberler

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

TSK, 8 Ekim 1996 tarihinde Ege Denizi'nde, Sakız Adası Güneyinde düşen F-16 uçağının enkazını ve uçak pilotu Şehit Hv.Plt.Yzb. Nail Erdoğan'ın naaşını arama faaliyetine devam edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı, TCG Amasra, TCG Akçakoca ve TCG Martı'nın, 8 Ekim 1996 tarihinde Ege Denizi'nde, Sakız Adası Güneyinde düşen F-16 uçağının enkazını ve uçak pilotu Şehit Hv.Plt.Yzb.Nail Erdoğan'ın naaşını arama faaliyetine devam ettiği belirtildi.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri kapsamında TCG Gediz, TCG Heybeliada ve TCG YB.K.Güngör de Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde liman ziyaretine devam etti. TCG Oruçreis Gana'nın Thema kentindeki ziyaretine müteakip Nijerya'nın Lagos kentine intikaline başladığı kaydedildi.

Aden Körfezi, Somali Havzası, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı'nı ve bölge ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve Deniz Kuvvetleri ile ortak eğitimler faaliyetlerini tamamlayan TCG Gelibolu'nun Türkiye'ye dönüşü kapsamında Cibuti liman ziyaretinin ise devam ettiği vurgulandı.

Ayrıca, TCG Gaziantep'in Norveç/Bergen liman ziyareti hitamında Polonya ile diplomatik ilişki tesisinin 600'üncü yıl dönümü kapsamında Polonya'ya intikale devam ettiği, TCG Gökçeada'nın da NATO Daimi Deniz Görev Grubu–2 (SNMG–2), Okyanus Kalkanı Harekatı (CTF–508) kapsamında Port Louis / Mauritius liman ziyaretini sürdürdüğü belirtildi.

TCG Bartın'ın BM UNIFIL Harekatı kapsamında Lübnan açıklarında karakol görevine devam ettiği vurgulanan açıklamada, diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 10 geminin seyir görevi icra ettiği bildirildi.

Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 6 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilirken, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 4 bot ile de Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Unsurlarının ayrıca Anadolu Kartalı Eğitimi ve TSK Müşterek İstihbarat Tatbikatı'na da iştirak ettiği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Nail Erdoğan Ege Denizi Türkiye Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
title