Haberler

TSK'nın Gözbebeği Komandolar

Mustafa Yıldız - Kayseri'de 1965 yılında kurulan 1.Komando Tugayı, kapılarını Anadolu Ajansı'na açtı.

Mustafa Yıldız - Kayseri'de 1965 yılında kurulan 1. Komando Tugayı, kapılarını Anadolu Ajansı'na açtı.

Terörle mücadelenin en etkin unsurları arasında yer alan uzman personelden oluşan komandolar, yılın 3 ayı tugayda eğitim görüp, 9 ay boyunca Doğu ve Güney Doğu'da operasyonel faaliyetlere katılıyor.

Melikgazi ilçesi Zincidere Mahallesi'nde konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede en etkin unsurları arasında yer alan komandolar titizlikle eğitiliyor.

Kış döneminde tugayda eğitim gören uzman personelden oluşan komandolar, 9 ay boyunca da Doğu ve Güney Doğu'da terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere katılıyor.

Farklı silahları kullanma konusunda özel eğitim alan komandolar, HK-33 piyade tüfeği, makineli tüfek, bombaatar, roketatar ve keskin nişancı tüfekleriyle manevra unsurlu yakın muharebe atışı yaparak, yeteneklerini geliştiriyor.

Sabit hedeflere 25'er metre sıçrayarak 15'er saniye aralıklarla atış yapan komandoların hedefleri vurmadaki başarısı dikkati çekti.

-Komando kolunun intikali-

Operasyonel faaliyete katılan bir komando kolunun iç güvenlik harekat bölgesinde intikaliyle ilgili eğitim de titizlikle yürütülüyor.

Kol komutanı, timinin teçhizat ve mühimmat kontrolünü yaptıktan sonra, tim biraraya geliyor ve "Ben Türk komandosuyum, düşmanı çelik pençemle ezerim, her yerde ben varım, havada, karada, denizde, çölde, çatakta, batakta, her zaman ve her yerde, hazır, daima hazır, komando, komando, komando, Allah" şeklinde bağırarak kendilerini operasyon için hazırlıyor.

Ayrıntılı bir hazırlığın ardından harekete geçen komandolar, farklı teknik ve düzende ilerleyerek operasyona katılıyor. Mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) ile mücadelede tedbiri elden bırakmayan komandolar, teröristlerle karşılaştıklarında neler yapacakları konularıyla, pusu ve pusuya karşı koyma konularındaki eğitimlerini de başarıyla uyguluyor.

-Dağlarda engel tanımıyorlar-

Her türlü arazi koşulunda üstün hareket kabiliyetine sahip komandolar, dağcılık eğitimi de alıyor.

Vadinin iki yamacına ikili izli ve üçlü izli köprü kurup, köprülerde ilerleyen komandolar, engebeli arazilerde yürütülen operasyonlarda önlerine çıkan her türlü engeli aşmadaki başarılarını da kanıtlıyor.

Komandoların, dik kayalıklardan iple sarkma yetenekleri de aldıkları eğitimin ne derece zorlu olduğunu gözler önüne seriyor.

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - KAYSERİ

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kayseri Tsk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title