Haberler

TSK Mehmetçik Vakfı'ndan Bağış Çağrısı

Genel Müdür Büyükkantarcıoğlu: "Kuruluşumuzdan bu yana 39 bin 152 Mehmetçik ve ailesine 425 milyon 599 bin lira yardım yaptık"

VOLKAN KAŞİK - Şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere ölüm ve maluliyet yardımı yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, ramazanda fitre ve zekat yardımlarını da kabul ediyor.

TSK Mehmetçik Vakfı, kurulduğu 17 Mayıs 1982 tarihinden itibaren vatani görevi sırasında şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden er ve erbaşlar ile malul gazi ve engelli durumuna düşen Mehmetçiklere ve onların çocuklarına destek veriyor.

Vakfın kuruluşundan buyana 32 yılda 39 bin 152 Mehmetçik ve ailesine, 425 milyon 599 bin lira yardımda bulundu. 9 bin 160 Mehmetçik ve çocuğunun vakıftan ayda 5 milyon 150 bin lira alıyor.

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, AA muhabirine, devlet destekli gelir kaynağı bulunmayan vakfın, hayırsever vatandaşların bağışlarıyla faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Büyükkantarcıoğlu, vakfın geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da fitre ve zekat bağışlarını kabul ettiğini belirterek, kuruldukları günden buyana 32 yılda her yaştan ve her kesimden vatandaşın desteğini aldıklarını vurguladı.

Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Büyükkantarcıoğlu, şunları kaydetti:

"Kuruluşumuzdan buyana 39 bin 152 Mehmetçik ve ailesine 425 milyon 599 bin lira yardım yaptık. Temmuz başında güncellediğimiz yeni yardım planımıza göre gazi veya engelli Mehmetçiğimiz, derecesine göre 760 - 1060 lira arasında vakıftan aylık yardım almakta. Şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiğimizin ailesine ise 40 bin lira yardım yapmaktayız. Okul öncesinde başladığımız yardımlarımız, üniversiteye dönemine kadar sürüyor. Üniversiteye giden Mehmetçik çocuğuna, geri ödemesiz ayda 700 lira veriyoruz. Vakfa destek veren, hiçbir zaman Mehmetçiklerimizi unutmayan tüm bağışçılarımıza, Mehmetçiklerimiz adına teşekkür ederiz."

Broşürlü destek çağrısı

TSK Mehmetçik Vakfı tarafından dağıtılan broşürde, vakfın faaliyetlerine yer verilerek, vatandaşların nasıl yardımda bulunabilecekleri aktarılıyor.

Ramazan dolayısıyla fitre ve zekat bağışlarını da kabul eden vakfa, anlaşmalı bankalarda havale ve EFT ücreti ödemeden para yatırılabiliyor. Tüm operatörlerden 2582'ye SMS göndererek 10 lira bağışlanabiliyor. Vakfın internet sitesinden kredi katı ile de bağışta bulunulabiliyor.

Broşürde, "TSK Mehmetçik Vakfı, hiçbir kişi ya da kuruluşa makbuz, kumbara gibi yöntemlerle bağış toplama yetkisi vermemektedir" uyarısı da yapılıyor. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Tsk Politika Güncel Haberler

title