Haberler

TSK, Kandil'i Vurdu, Sözde Metina Cephe Sorumlusu Öldürüldü

Güncelleme:

TSK'nın Kandil'e düzenlediği hava harekatında aralarında Metina sözde cephe sorumlusunun olduğu 80 PKK'lı terörist öldürüldü.

Türk Sİlahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının düzenlediği hava harekatlarında aralarında Metina sözde cephe sorumlusunun olduğu 80 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

80 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genel Kurmay'ın yaptığı açıklamaya göre, 15 Nisan 2016 ve 18-23 Mayıs 2016 tarihlerinde, Kuzey Irak Metina bölgesine yapılan hava harekatında, aralarında sözde üst düzey örgüt yöneticisinin de bulunduğu 80 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

SÖZDE ÜST DÜZEY SORUMLU DA ÖLDÜRÜLDÜ

Etkisiz hale getirilen üst düzey örgüt yöneticisinin Metina sözde cephe sorumlusu olan kişi olduğu belirtildi.

NUSAYBİN'DEKİ OPERASYONLARIN BLANÇOSU: 440 TERÖRİST

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda ise bölgeden kaçmaya çalışan 3 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 440 oldu. 42 bölücü terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğu operasyonda, iki kalaşnikof piyade tüfeği ile bu silahlara ait 210 fişek ele geçirildi. 9 el yapımı patlayıcı ise imha edildi. Operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 36 oldu.

ŞIRNAK'TA 441 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ta devam eden operasyonda da 9 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, toplamda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 441 olarak belirlendi. Operasyonda 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 16 şarjörü ve 419 fişeği, 3 el bombası, 16 havan mühimmatı, dürbün ve kamera ele geçirildi. İki el yapımı patlayıcının da imha edilmesiyle toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 353'e ulaştı.

Nusaybin ve Şırnak'ta, operasyon bölgesinden kaçmak isteyen teröristler 6 binayı yaktı. Diyarbakır'da 12, Muş, Antalya, Hakkari, Mersin ve Şanlıurfa'da birer olmak üzere toplam 17 terörist yakalandı, bir av tüfeği ele geçirildi.

17 TERÖRİST YAKALANDI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde devam eden operasyonda ise teröristlerce kullanıldığı tespit edilen 2 sığınak içinde, 32 el yapımı patlayıcı, toplam 590 kilogram petrol türevi madde ve çivilerle desteklenmiş amonyum nitratla doldurulmuş 6 adet 30 litrelik plastik bidon, patlatılmaya hazır halde 5 adet 12 kilogramlık büyük tüp ile 21 adet 3 kilogramlık piknik tüpü ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (75)

akıncı:

tsk vurdum dediyse vurmuştur. kanit delil isteyen soytarılar asker sırtında 30 kilo yük ve elinde 10 kilo silahla 8 saat 10 saat sarp arazide yürüyor sizi tatmin etmek için birde onların leşini toplamaya mecbur değil. askerliğini banka önünde yapanlar yorum yapmayın sizin yorum yapacak yeriniz bankamatik önü hadi naş . . . (mavi bere)

58
17
yanıtYanıtla
Güzel:

Helal sana Mavi Bere!

yanıt8
yanıt2
Adınızı Yazın:

1299 osmanlı obamız 1071 anadolu kapımız 1453 istanbul fetihimiz 1938 son kurtuluş savaşımız 1923 cumhuriyettimiz atatürkümüz milletimiz devletimiz hüriyetimiz ordumuz bizi tanımayan boş boş havlamsın tarihimiz belgemiz var ispatımız var imparatorlar yıktık üç beş çakkal pkk kim işte hodri meydan işte er meydanı biz böyleyiz böyle siz kimsiniz he zerduşlar ha hodri meydan ya

19
33
yanıtYanıtla
TurkıshSoldier:

Birazdan ''Ben inanmıyorum, nerede görüntüler, yalan. '' diyenler gelir. O arkadaşlara hatırlatma, bölge anbean izleniyor. İnsansız hava araçları her daim tepede, ayrıca bölgeden istihbarat toplayan birimler de var. 80 terörist tam doğru olmayabilir ama aşağı yukarı doğru bir rakamdır muhakkak. O arazi çok büyük ve incelenmesi zordur. Hava kuvvetlerimizin tüm bireylerinden Allah razı olsun.

9
36
yanıtYanıtla
SİZ MİLLETİN ZEKASIYLA ALAY EDİN:

SAYILARI TEK TEK TOPLAYINCA ÖLEN PKK LI SAYISI 876 BİN 941 ÇIKIYOR. . . . BU SAYISI SURİYEDE 6 YILDIR SÜREN İÇ SAVAŞIN BİLANÇOSUNDAN 5 KAT DAHA FAZLA :)))

14
26
yanıtYanıtla
İNANMASAN DA OLUR.:

SEN KENDİNİ AVUT BAKALIM ETEKLİ. . . BİZ İŞİMİZİ YAPARIZ.

yanıt0
yanıt0
MURO:

CESET GÖRÜNTÜLERİ GELMEYE BAŞLADI BİLE MUHTEMELEN DAHA ÇOK LEŞ VAR PKK YENİLMİŞTİR SONU 3-4 AYA GELECEK.

26
14
yanıtYanıtla
firo:

yalaniniz batsinnnnnnnnnnnnnnnn

17
14
yanıtYanıtla
devaj:

ne dagmis arkadas 40 senedir bombaliyorsunuz o kadar bombaya coktan cukur olmaliydi

19
9
yanıtYanıtla
yılmaz:

yakında oralara da girecez. suriyeye de girecez. sizleri de bu ülkeden atacaz ermeni kürt melezleri

yanıt8
yanıt13
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title