Haberler

TSK'dan Rus Önlemi! Sınırda F-16'ların Devriye Sistemi Değiştirildi

Güncelleme:

Suriye sınırında uçan F-16'ların devriye sistemi, Rus uçağının vurulmasının ardından değiştirildi. F-16'lar, devriye görevinde 2'li değil 4'lü kol halinde uçacak.

Suriye sınırında devriye görevi genellikle 2 uçakla icra ediliyor. Bu uçuşlar, teyakkuz durumuna göre 2'li ve 4'lü yapılabiliyor. Yetkililer, sınır hattında devriye uçuşlarının devam ettiğini, teyakkuz durumunun da ilk günkü gibi sürdüğünü vurguluyor.

TECRÜBELİ PİLOTLAR ÖNDE UÇUYOR

İkili uçuşlarda tecrübeli olan pilot önde uçuyor, hemen yanındaki uçaksa 2 numara olarak adlandırılıyor. Koldaki 2 numaralı uçak, lidere bakarak uçuşu gerçekleştiriyor. Rusya'nın SU-24'ünü, öndeki 'lider' uçağın vurduğu öğrenildi. 4'lü kol uçuşundaysa 2 lider bulunuyor. Burada tecrübeli olan pilot, 4 uçağın liderliğini yapıyor. Solunda 1, sağındaysa 2 uçak yer alıyor. Sağdaki 2 uçağın biraz önünde olansa ikinci lider olarak görev yapıyor.

DAEŞ OPERASYONLARI

Rusya ile yaşanan gerginliğin ardından Türkiye'nin Suriye'de koalisyon güçleriyle gerçekleştirdiği DAEŞ operasyonlarının riske girip girmeyeceği de merak konusu oldu. Türk yetkililer, bu operasyonlarla ilgili bir sıkıntı olmayacağı görüşünde. Gerek görüldüğünde yapılan bu operasyonlara Türk jetlerinin tek başına katılmadığı ve Suriye içinde uçmadıkları belirtildi. Buna rağmen kısa süreli hava sahası ihlali ya da havada Rus jetleriyle karşılaşma gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilecek gelişmelere karşı hassasiyet söz konusu.

F-15C'LERLE UÇUYORLAR

DAEŞ operasyonlarına Türk jetleriyle ABD'nin muharip hava devriye görevi yapan F-15C uçakları katılıyor. İncirlik'te konuşlu 6 adet F-15C uçağı, Rus SU-30'lar karşısında F-16'ların etkisiz kalması üzerine İngiltere'deki Fighter Wing Üssü'nden gönderildi. Hava muharebesinde üstünlükleri tartışılmaz olan F-15C'ler, Rus SU-30 uçaklarına karşı çok etkili. Yetkililer, Türkiye ile birlikte ABD'nin de yer alacağı DAEŞ'e yönelik olası operasyonlarda Rusya ile ABD arasındaki, 'kırmızı hattan' dolayı herhangi bir sorun veya gerginlik yaşanmayacağını belirtiyor.(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (65)

wan canik Mobil-ANDROID:

insanlığın başına bela olmuş bu Tayyip keşke ölse

15
42
yanıtYanıtla
53/kalkandere:

en çok sevdiklerin ölsün

yanıt24
yanıt11
ADSIZ KİMSE KİM .....!!!:

1 kasımda akp ye oy neden verdi istikrar bozulmasın diye değil mi??? peki istikrar geldimi?? ülke savaşa giriyor ne için başkanlık seçimini yaptırabilmek için one muteden sonra kahramanlık taslayarak başkanlığı garantilemektir bun görmeyenler kör olmalılar. . .

14
34
yanıtYanıtla
akil tutulmasi:

baskanlik sistemiyle rusyayla savas gercekten ayrilmaz 2 konu!!! Savas sadece korkaklari dusundurur. Kendinden emin bi musluman savastan korkmaz. Turkiye suriyedeki turkmenleri yani kardeslerimizi. devletimiz korumaya calistigi icin korkudan altina kaciranlar, Allah ahirette zulume karsi ne yaptin diye sordugunda ne yapacaklar cok merak ediyorum.

yanıt0
yanıt1
DÖRTYOLLU:

YÜRÜBE TÜRKİYEM KİM TUTAR SENİ KOSKOCA TÜRK MİLLETİ WAR ARKANDA

36
11
yanıtYanıtla
hakim:

14 yıldır ülkenin tek derdi vardı bilalin gemicik filoları düzmesi yandaşların zengin olması, ayakkabı kutuları. . . vs vs vs onlarsa çalışmış füze üretmiş uçak üretmiş, akp ülkeye çalıştıda bizmi engel olduk, , , habire imamlara kıyak yap onların istikrarını memlek istikrarı gibi göster yahu resullullah benim dinimi parayla yaşatmayın dedi haram değil mi? halk ac yoksul yoksun, kominizm bile daha şerefli lanet olsun size

16
29
yanıtYanıtla
ccc:

Genc, sen belliki turkiye gecmiste neler cektigini bilmessin. Bunu okulda ogretmeleri lazim! 80li 90li yillarini arastir, ssk batmisti, hastaneler cop yuvasina donmustu, eczaneye kuyruga takilmamak icin vatandaslar saat 5 te gidiyorlardi, insanlar kotu hizmetten dolayi hayatino kaybediyorlardi, ambulans nedir bilmiyorlardi, kurtler hayvan ve terorist yerine koyarlardi, ahmet kaya sirf kurtce sarki yapacam dedigi icin fransada surgun hayati yasamisti, yol rezaletti, ekonomi berbatti, buyuk borc batakligindaydi, imfden dilenciydi bu ulke, ulke elin ulkeler tarafindan alay ediliyordu, daha sayiyimmi! Iste suanko hukumet bunlarin hepsini sildi, sukur diyecegin yerde beddua edersen git bedduaci efendiye pensilvanyaya dogru!!

yanıt1
yanıt1
TURKMEN TUGAY KOMUTANI EBU OMER EL CUMALI:

Korkaklik Turklere hic yakismadi. 250 kisilik Alperenler bolugu hala gelmedi. Lutfen acele edin. TURKMEN DAGI DUSTU DUSUYOR

30
8
yanıtYanıtla
BİZ ALPERENLER TÜRKMEN DAĞINDAYIZ:

LAN HAİN PKK ETEKLİSİ KÜRT YEZİT GAVURLAR. . . . KENDİ İSMİNİZLE YAZIN. . . BIRAKIN BU AYAKLARI. . . . . . TÜRKMEN KOMUTAN ÖMER EL CUMAYMIŞ :)) YÜRÜ LAN DABIŞ ÖNCE SEN ÜZERİNDEKİ ETEĞİ BİR ÇIKAR BELLİ OLUYOR KIRMONÇİ OLDUĞUN. . . . TÜRKLER SİZLER GİBİ ETEK GİYMEZ. . .

yanıt2
yanıt1
ccc:

Evelallah turk askerleri bunlarin ustesinden gelecek insallah, rahat ol kardesim

yanıt1
yanıt1
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title