Haberler

TSK'dan PKK İnlerine Operasyon

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Beytüşşebap bölgesinde teröristlerin kullandığı 8 mağaranın hava destekli operasyonlar sonucunda tespit edildiğini bildirdi. Yapılan aramalarda çok sayıda mühimmat, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Van'ın Özalp ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada, bir terörist ölü ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve teröristlere destek veren 27 kişi gözaltına alındı.

Siirt'in Pervari ilçesinde yapılan arazi aramasında, ormanlık alana gizlenmiş, 613 Kalaşnikof fişeği, beş Kalaşnikof şarjörü, bir el dürbünü, iki piknik tüpü, 150 metre elektrik kablosu ele geçirildi.

BEYTÜŞŞEBAP'TA PKK ZULALARI

Şırnak'ın Beytüşşebap bölgesinde bulunan bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik olarak 25 Eylül'de düzenlenen hava destekli operasyon sonucunda çok sayıda kayıp veren örgütün kullandığı sekiz mağara tespit edildi. Mağara içinde yapılan aramalarda, 12 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, iki adet av tüfeği, üç adet roketatar sevk fişeği, altı adet roketatar mühimmatı, 220 adet 7,62 mm mühimmat, 126 adet 5,56 mm mühimmat, 17 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, altı çuval içinde 65 kilogramlık amonyum nitrat, iki adet kilogram plastik patlayıcı madde, iki adet dürbün, 720 adet av tüfeği fişeği, dört adet el telsizi, bir adet büyük telsiz, bir adet telsiz şarj cihazı, iki adet 10 kilogramlık bidon içerisine hazırlanmış patlayıcı düzeneği, 50 adet mekanik fünye, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen operasyonda; iki adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 300 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, sekiz adet kütüklük, bir adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği kılıfı, iki adet palaska, dört adet kuşak, iki takım bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan kıyafet ve muhtelif giyim malzemesi ele geçirildi.

Hakkari Şemdinli'de, Tuhi Köprüsü mevkiinde, 12 kilogramlık tüp içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı (EYP) tespit edildi ve yerinde imha edildi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, iki baz istasyonu yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist Kapı Hudut Karakolu unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Muş Bulanık'ta, Van Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait üç araç bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yakıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Beytüşşebap Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title