Haberler

TSK'dan 'Paralel Yapı' Haberlerine Açıklama Geldi

Güncelleme:

TSK'dan 'Paralel yapı' haberlerine yönelik yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır" dedi.

TSK'dan 'Paralel yapı' haberlerine yönelik web sayfasından yaptığı yazılı açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır" dedi.

TSK ayrıca, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplinsizliğe ve itaatsizliğe müsamaha ve hoşgörü ile bakılmamaktadır. Bu bağlamda, haklarında yasal yeterli delil ve kanaat oluştuğu takdirde, o kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri derhal kesilmektedir." açıklamasında bulundu.

"TSK HER TÜRLÜ TEHDİDİ BÜYÜK BİR DİKKATLE İZLEMEKTEDİR"

Son zamanlarda yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal kimliğine ve bazı mensuplarının kişilik haklarına yönelik iddia ve söylemlerin görülmesi üzerine yüce Türk Milletinin bilgilendirilmesinde fayda mütalaa edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri; ulusal güvenliğimize yönelik her türlü tehlike ve tehdidi büyük bir dikkatle izlemektedir.

"TSK KUVVETLİ MİLLİ BİR ORDUDUR"

Türk Silahlı Kuvvetleri; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Diğer taraftan; devletimizin resmî yapısı dışında ister etnik yapıyı, ister dinimizi istismar eden kişi ve odaklarla etkin mücadele sürdüren en ciddi kuruluşun Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu unutulmamalıdır.

"İNCELEME BAŞLATILMIŞ TÜM BİLGİLER DEĞERLENDİRİLMİŞTİR"

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik olarak, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır.

"İTAATSİZLİĞİE HOŞGÖRÜ İLE BAKILMAMAKTADIR"

Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplinsizliğe ve itaatsizliğe müsamaha ve hoşgörü ile bakılmamaktadır. Bu bağlamda, haklarında yasal yeterli delil ve kanaat oluştuğu takdirde, o kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri derhal kesilmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün "KUMPAS" yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde her hangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tsk Güncel Haberler

500

Yorumlar (43)

onderMobil-ANDROID:

yasiyormuydun sen sevgili tsk :)

15
306
yanıtYanıtla
demokrat:

nerede o mustafa kemaller ismet inönüler cemal gürseller kenan evrenler??? tsk nın içindende bu karakterde komutanlar çıkmalı

241
7
yanıtYanıtla
MuradovMobil-IOS:

Acaba paralel olmada neyi suclacaksiniz Paralel sozin ilaciniz

7
203
yanıtYanıtla
aslan türker:

bu süreçte tek yaltalık yapmayan kurum TSK kaldı.

205
2
yanıtYanıtla
kubilay göktan:

TSK nın ilkeli duruşu sevindirici. Geçmişte mensuplarının yaşadığı sıkıntıların yaşanmaması adına izledikleri metod olması gereken.

144
2
yanıtYanıtla
atif:

ordumuz bile parelelin ilegal yapi oldugunu kabul ediyor ya chp? hala paralele sahip cikiyor

14
13
yanıtYanıtla
asker:

yav ordu alevilerin elinde siz neyin nerdindesiniz . . . . . . . .

7
19
yanıtYanıtla
tskmobilWeb@haberler.com:

Tam 3 kez mülakatkarda başarılı cevaplr vermeme rağmen,babam tsk mensubu olmasına rağmen silahlı kuvvetlere alınmadım.Bırakın bu yalanları Adım Alican diye hep elendim.Size yazıklar olsun.Cemaat sizin içinizde

13
12
yanıtYanıtla
tahır:

bu ordu Türkiyenin tek guvencesıdır

21
4
yanıtYanıtla
tiromobilWeb@haberler.com:

Tsk de paparazi gibi olmus pkk ile bas edemedi bizi rezil eti

8
16
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title