Haberler

TSK: Hiçbir Siyasi Olayın İçinde Değiliz

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı gündemde önemli bir yer tutan soruşturma ile ilgili olarak basında çıkan bazı haberler üzerine 6 maddelik açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Hiçbir siyasi olayın içinde değiliz. TSK Hukukun üstünlüğü prensibini temel esas almaktadır" denidi.

İşte TSK'nın resmi setesinden yaptığı o açıklama:

1. Son günlerde ülke gündeminde önemli yer tutan bir soruşturma ile ilgili olarak medya organlarında Türk Silahlı Kuvvetlerini ilgilendiren bazı yazı ve yorumlara yer verilmektedir.

2. Türk Silahlı Kuvvetleri; Anayasa ve Kanunlarla kendisine verilen görev ve sorumluluklarını, her türlü siyasi düşünce ve oluşumun dışında olarak, Türk Milletine en üst seviyede hizmet etme arzusu ile yerine getirmektedir.

3. Türk Silahlı Kuvvetleri, görevlerinin ifasında Anayasada kabul edilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum gerekleri prensiplerine bağlılığı temel esas almaktadır.

4. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı emekli ve muvazzaf personeli ile ilgili olarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük özen gösterilmiş, öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal kimliğinin olumsuz etkilenmemesi amaçlanmıştır.

5. Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile ilgili adli süreçler, ilgili mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumluluklar kapsamında takip edilmiş, hukuka uygunluğu konusunda tartışmalara ve farklı yorumlara neden olan işlem ve uygulamalar devletin en üst karar organlarına ve en yetkili makamlarına sürekli bildirilmiştir.

6. Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir şekilde siyasi tartışmaların içerisinde yer almak istememektedir. Bununla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal kimliğini ve personelinin hukuki durumunu ilgilendiren konulardaki gelişmelerin hukuk devleti ve hakkaniyet ilkelerine bağlı kalınarak sonuçlandırılmasının yakından takip edilmesine devam edilecektir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (51)

DİKKATLİCE OKU !!!!!!!!!!cesur___@hotmail.com:

TÜRKİYENİN İÇİNDE EKONOMİDE DÖNEN PARA 200 MİLYAR DOLAR KANAL İSTABUL 3cü KÖPRÜ JAPONYA İLE YAPILAN ENERJİ ANLAŞMASI VS VS DİER BÜYÜK PROJELERİDE MALİYETLERİNİN TOPLAMI BİLE 100 MİLYAR DOLAR ETMİYO VE YOLSUZLUKTA YAKALANAN PARANIN 100 MİLYAR DOLAR OLDU İDDA EDLİYO BEN BUNA ANCAK KARADENİZ FIKRASI DERİM BİRAZ AKILLI VE MANTIKLI DÜŞÜNÜN BU OLAY ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYOM 2 Cİ GEZİ OLAYININ BENZERİ VE DEVAMI BURDA BİRAZ DAHA JURNAZCA HAZIRLANMIŞ BİR SENERYO FARKI VAR BU OYUNLARA KARNIMIZ TOK ARTIK OYUM VE FİKRİM ASLA DEĞİŞMEDİ AK PARTİLİYİM VE OYMUN YERİDE BELLİ ŞUNUDA BİLİN Kİ MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIRMIŞ BU TAMAMAMEN AK PARTİYİ YIPRATMA OPERASYONU DİK DUR EĞİLME BU MİLLET SENİNLE

21
38
yanıtYanıtla
cenk Yıldırımdenizimol@mynet.com:

senin gibi mallar varken AKP nin oyu düşmez merak etme...hırsız ortada daha plan peşindesiniz körmüsün lannn

yanıt0
yanıt0
vatan evladıcesur___@hotmail.com:

bizi gelçekten çok güzel aydınlattın tşşkür ederim kardeşim sana katılıyo dik dur eğilme bu millet seninle

yanıt0
yanıt0
necmettin onnecmettinon@hotmail.com:

ordu başbakanın ordusu olmuş açıklama olsa ne olur olmasa ne olur...

39
11
yanıtYanıtla
Adanalıharungur1983@hotmail.com:

TSK nın şuan tepesindeki şahıslara hiç güvenmiyorum...açılım adı altında vatanı bölme hamlesine tepkisiz kaldı böyle bir Komutan grubuna nasıl güvenebiliriz.25 yada 30 kişi ile Şerefli Türk Ordusunu ele geçirdiklerini sanıyorlar ama çook yanılıyorlar..Bu ordu Göktürklerin ,Selçuklunun.osamanlının yani Türkün Binlerce yıldan beri bozulmadan yıkılmadan gelen Ordusudur..elbet bu ordunun içindeki üst düzey bu 30 civarındaki kimler tarafında atandığı belli şahıslar zamanı gelince yok edilecekler...İşte ozaman Türk Milleti kendini gerçekten güvende hissedecektir.

26
23
yanıtYanıtla
Adanalıharungur1983@hotmail.com:

yanlış anlamışssın.. ben Milliyetçi bir Türküm...darbeyi savunan kim.. bu binlerce yıldır yıkılmadan gelen Türk ordusunun komuta kademesinin tertemiz olmasını sağ yada sol yada herhangi bir cemaate,bir gruba hele helede siyasi bir partiye biad etmesini el pençe durmasını içime sindiremiyorum üzülüyorum..komuta kademesinden bahsediyorum..askerimiz bizim canımızdır..bizde bu millet için herzaman hazır askerleriz gerektiğinde...

yanıt0
yanıt0
S.B.saffet_b@yahoo.de:

TSK, sizler bu ülke çıkarları için görevdesiniz, AKP çıkarları için değil !!!

25
17
yanıtYanıtla
VAYYYYYY BEcesur___@hotmail.com:

DİK DUR EĞİLME BU MİLLET SENİNLE İT ULUR KERVAN DÖNER 3 SEÇİMDİR OLDUĞU GİBİ İNADINA AK PARTİLİYİZ !!!!!!!

19
22
yanıtYanıtla
Yazik Bunlarakievt2@hotmail.com:

yer alsaniz nolur sanki.. erdoganin askerleri

29
12
yanıtYanıtla
EMİ MIÇÇEelentra1974@hotmail.com:

SEN KİM İÇİN AVLIYORSUN KES HAVLAMAYI

yanıt0
yanıt0
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title