Haberler

TSK'dan Gazilere ve Şehit Ailelerine Ücretsiz Tatil

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan ve er-erbaş statüsündeki gaziler ile aileleri ve şehit yakınlarına ücretsiz tatil olanağı sunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi, kurulduğu 1999 yılından bu yana 26 bin kişiyi konuk etti.

SEYHAN KIRICI - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan ve er-erbaş statüsündeki gaziler ile aileleri ve şehit yakınlarına ücretsiz tatil olanağı sunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi, kurulduğu 1999 yılından bu yana 26 bin kişiyi konuk etti.

İşgal döneminde Yunan kuvvetlerine ilk kurşunu sıkan Yarbay Ali Çetinkaya'nın adının verildiği rehabilitasyon merkezinde tatil yapanlar, Sarımsaklı Plajı'nda denize giriyor, mavi turla adaları görüyor, Kazdağları, Bozcaada, Çanakkale, Efes ve Kuşadası gezilerine katılabiliyor.

Merkezin Komutanı Albay Aydın Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelin yıl boyunca açık olduğunu ve misafirleri 10 ile 13'er günlük programlar dahilinde ağırladıklarını belirtti.

Türkiye'de buna benzer başka bir tesisin olmadığını ifade eden Nazlı, eşsiz manzaraya sahip İlk Kurşun Tepesi'ne konuşlu merkezin 1999'da hizmete açıldığını söyledi.

Merkezin 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hareket ettiğini dile getiren Nazlı, şöyle konuştu:

"Tesisimiz 5 katlı olup 52 oda 185 yatak kapasitesine sahip. Bu odaların 13'ü tamamen engellilere özel dizayn edilmiş ayrıca bir balayı odamız bulunuyor. Tesisimizde doktor, sosyal hizmet uzmanı, psikolog ile bay ve bayanlar için kuaförümüz de hizmet veriyor. Tesisten er ve erbaş statüsündeki gaziler ve bunların yakınları ile yine şehit er ve erbaşların aileleri faydalanıyor. Malzeme ve ihtiyaç alımları, Türk Silahlı Kuvvetleri Elele Vakfı ile Mehmetçik Vakfı tarafından karşılanıyor. Misafirlerin yiyecek, içecek, ulaşım giderleri bile ödeniyor."

Ülkenin dört bir yanından misafir ağırladıklarını aktaran Nazlı, tesisten yararlanmak isteyen gaziler ile şehit ailelerinin her yıl 31 Aralık tarihine kadar garnizon komutanlıklarına ya da doğrudan Kara Kuvvetleri Şehit Gazi Şubelerine müracaat edebileceklerini belirtti.

Denize gelenlere öğle yemeği hizmeti

Yaz döneminde 10, kış döneminde de 13'er günlük programlar eşliğinde misafirlerin geldiğini ifade eden Nazlı, tatilcilerin Sarımsaklı Plajı'nda denize girdiğini söyledi. Buradaki iskelede engelliler için asansörün bulunduğunu belirten Nazlı, şu değerlendirmede bulundu:

"Rahatça denize girebiliyorlar. Buradaki her şeyden faydalanabiliyorlar. Ayrıca denize girmek istemeyenler için yine deniz kenarında oturmak ve dinlenmek için yerimiz var. Denize gelenlere öğle yemeği burada servis ediliyor. Sabah saatlerinde servisimiz buraya getiriyor akşam saatlerinde tekrar alıyor. Her dönem gelen misafirlerimiz için mavi turla adalar gezisi dışında, Kazdağları, Bozcaada, Çanakkale, Efes ve Kuşadası gezileri düzenliyoruz. Biz tesis açıldığından bugüne kadar 25 bin 811 şehit ailesi ile gazi ve yakınlarını ağırladık."

"Herkes benim gibi olduğu için kendimi daha rahat hissediyorum"

Hatay Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı Hakan Kokusever (53), tatil için bin kilometreden uzak yoldan geldiklerini belirtti. Tesiste verilen hizmetten son derece memnun olduklarını ifade eden Kokusever, şöyle konuştu:

"Hatay'dan ailemle geldim. 1994'te teröristlerin nöbet yerini basması sonucunda vücuduma 5 kurşun isabet etti. O yıl itibarıyla gazi oldum. Şu kadarını söyleyeyim, gerçekten tamamen bizlere özel yapılmış. Her ayrıntı düşünülmüş. Lavabosundan banyosuna, yemek yenecek yerler, gezilecek yerler, yüzülecek yerler hep bizi düşünülerek yapılmış. Ben bu tür tesislerin denizi olan diğer illerde de olmasını isterdim. Bu tesisten faydalanan arkadaşlar bizim kader arkadaşımız. Kimini kolu, yok kiminin bacağı... Gözünü kaybeden de var, vücudunda çok sayıda ateşli silahla yara izi bulunan da. Burada herkes benim gibi olduğu için kendimi daha rahat hissediyorum."

"Asansör sayesinde rahatça denize girip çıkıyorum"

Şahin Tenli de 25 yıl önce girdiği bir çatışmada yaralandığını ve iki bacağının felçli kaldığını belirterek, burada tatil yapma imkanı sunanlara teşekkür etti.

Engellilere özel odaların ve ihtiyaç yerlerinin bulunmasının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Tenli, şunları söyledi:

"Normalde başka yerlerde denize giremiyorum. Buradaki asansör sayesinde rahatça denize girip çıkıyorum. Çoğu 5 yıldızlı otelde bile ben bunu görmedim. Başka şartlarda belki birkaç kişinin yardımıyla denize bir kez girebilirdim ama bu sayede canım ne zaman isterse girebiliyorum. Burada her şeyi kendiniz yapabiliyorsunuz bu imkan var çünkü sürekli birilerinden yardım istemek iyi olmuyor."

"5 yıldızlı otelde bu rahatlığı bulamıyoruz"

Teröristlerin tuzakladığı mayına basması sonucu 1994'te sağ ayağını kaybeden gazi Yücel Mantarcı (43) da protez bacakla yaşamını sürdürdüğünü anlattı.

"Devletimizden Allah razı olsun, bize böyle bir imkan tanıdı." diyen Mantarcı, "Çok güzel bir tesis yapmışlar engellilerin rahatça hareket edebileceği bir tesis. Burası bizim için bulunmaz bir yer. 5 yıldızlı otelde bu rahatlığı bulamıyoruz. Burada sahile ulaşmak engellilere özel yapılmış. İskelede asansör bulunuyor ve rahatça denize girebiliyoruz. Burada daha çok rahat ediyoruz. Ailemizle geliyoruz ve çok rahat ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Çetinkaya Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title