Haberler

TSK'dan 23 Nisan'a Özel Klip! Çocuklar, Asker Üniforması Giyip Sahaya İndi

Güncelleme:

Genelkurmay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuklara özel klip hazırladı. Çocuklar, askeri üniformaları giyip, araç, gereç ve ekipmanları kullandı.

Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çocuklara özel klip hazırladı.

ASKERLERE AİT ÜNİFORMALARI GİYDİLER

Kara, hava ve deniz kuvvet komutanlıklarında çekilen üç ayrı bölümden oluşan klipte çocuklar, TSK'nın bünyesinde yer alan araç, gereç ve ekipmanları kullandılar. Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına ait üniformaları giyen çocuklar klipte görevli subaylar gibi yer aldı.



"MEMLEKETİ ASIL IŞIĞA BOĞACAK OLAN SİZLERSİNİZ"

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nda yaşayan çocukların yer aldığı klip, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Küçük hanımlar, küçük beyler hepiniz geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz" sözleriyle başladı. Foça Deniz Üssünde çekilen klipte çocuklar, minik üniformaları ile birlikte birbirlerini selamlayarak, TCG Heybeliada F 511 adlı Deniz Kuvvetleri Komutalığı'na ait gemiye bindiler. Geminin kaptanını canlandıran bir miniğin "Bismillah halatlar fora" demesi ile gemi harekete geçti. Gemide yer alan her çocuğun tıpkı bir geminin mürettebatında olduğu gibi görevleri vardı.



ÇOCUKLAR UÇUŞLARI YÖNETTİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı için çekilen klipte ise minikler Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan F16'ların uçuşları için yapılan hazırlıklarda yer aldı. Askeri Havaalanı'nın uçuş pistinde yer alan çocuklar, F16'ların uçuşları için gerekli direktifler verdi. Pistten kuleye kadar birçok önemli noktada yer alan çocuklar Türk pilotlarının uçuşlarını yönetti.



YAZDIKLARI MEKTUPLARI KIŞLAYA GÖTÜRDÜLER

Çocuklar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda çekilen klipte ise vatani görevlerini yapmakta olan kahraman Mehmetçiğe yazdıkları mektupları kışlaya götürüp asker ağabeylerine verdiler.










Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Genelkurmay Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

tc:

büyüksün TÜRKİYE Türk olduğum için gurur duyuyorum.

13
2
yanıtYanıtla
MEHMET ALTUN:

Mustafa Kemal Atatürk''ün ''Küçük hanımlar, küçük beyler hepiniz geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. '' SEVGİL ÇOCUKLAR BUNDAN DAHA GÜZEL BİR SÖZ OLAMAZ SİZER İÇİN.

6
3
yanıtYanıtla
23:

KEMALİSTLERİN ORDUSU

4
2
yanıtYanıtla
Rize:

Aslında Atatürk’ün şehit çocuklarının korunması için armağan ettiği bu bayramın amacı bilinseydi, Güneydoğu’daki çarpışmalarda şehit olan asker ve polislerimizin çocukları toplanır, onlara hediyeler verilir, gönülleri alınır, böylece acıları biraz olsun, dindirilirdi.

6
0
yanıtYanıtla
Rize:

Birkac elestiriyi gecistirmek icin yapilmis birsey. . Vasat. . Meclis kardesim meclis. . Ne yani cumhurbaskani laik bir cocugun mu koltuguna oturup soru sormasindan korkuyor. .

2
2
yanıtYanıtla
TIBBİYELİ:

GATA ile ilgili de bir klip yapılsa güzel olurdu

3
0
yanıtYanıtla
:

GELECEĞİN ÇOCUKLARI İÇİN GÜZEL PROGRAM OLMUŞ BENCE UZAY A DA 23 NİSAN ÇOCUKLARINA İLGİ GÖSTERİLMESİ LAZIM MESELA UZAY 3D MERKEZİNE GÖTÜRÜP ONLARI HEVESLENDİRİLMELİ

0
0
yanıtYanıtla
:

ÇOK GÜZEL OLMUŞ . HELE HELE SAVAŞ HELİKOPTERİ , DENİZ ALTISI , UÇAK KONTROL ETME VE TELSİZ İLE BURUN YUKARI TALİMATI İLE YUKARI KALDIRMA. HEPSİ GÜZEL OLMUŞ BENCE BU VİDEOLARIN 1. CİSİ. GELECEĞİN 1. Cİ ÇOCUKLARI TÜRKİYE VE DÜNYA ÇOCUKLARI.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title