Haberler

Tsk'da Kar Operasyonu: Üç Günde 281 Kişi Kurtarıldı, Bir Köy Olduğu Gibi Karakolda Misafir Edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye'de hüküm süren ağır kış koşulları nedeniyle birçok bölgede arama kurtarma faaliyetleri için yardıma çağırıldı.

TSK'dan yapılan açıklamada, olumsuz kış koşullarının etkilediği bölgelerdeki yardım faaliyeti sonucunda, yollarda ve köylerde mahsur kalan toplam 281 vatandaşın kurtarıldığını, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Açıklamaya göre 11 Aralık tarihinden itibaren Mardin, Şırnak merkez ve ilçelerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçe ve köy yolları kapandı. Kapanan yolların açılması ve yollarda mahsur kalan bir ambulans ve vatandaşların kurtarılması için Mardin Valiliği'nin talebi üzerine, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına ait Zırhlı Personel Taşıyıcılar ile Mardin/Midyat-Dargeçit yolunda mahsur kalan 112 Acil Ambulansındaki ikisi hemşire üç kişi ile bir sivil araçtaki iki vatandaş ve bir bebek olmak üzere altı kişi, Mardin/Midyat-İdil yolundaki araçlarda mahsur kalan ve içlerinde hasta ve yaralı bir vatandaş, üç bayan ile iki İngiliz turistin de bulunduğu 32 kişi kurtarıldı. Mardin/ Midyat Bağlarbaşı Köyünde ikamet eden kanamalı bir bayan hasta ve beyin rahatsızlığı olan yaşlı vatandaş da Midyat Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Şırnak İl Merkezinin de İlçeleri ile yol bağlantısı kesildiğini belirten TSK bu çerçevede 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı unsurları yollarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması faaliyetine katıldığını bildirdi. Tümen Komutanlığınca teşkil edilen kurtarma ekipleri tarafından 12 Aralık günü Şırnak/Güçlükonak'ı, üç ayrı köyüne bağlayan yollarda mahsur kalan 88 vatandaş ve bir köyde mahsur kalan 12 vatandaş emniyetli bir şekilde köylerine ve ilçe merkezine, Şırnak/İdil'i, yine üç ayrı köyüne bağlayan yollarda mahsur kalan 35 vatandaş ve bir köyde mahsur kalan iki vatandaş emniyetli bir şekilde köylerine ve ilçe merkezine, Şırnak/Cizre'nin iki köyünde mahsur kalan 25 vatandaş emniyetli bir şekilde ilçe merkezine, Şırnak/Merkez'i üç ayrı köyüne bağlayan yollarda mahsur kalan 21 vatandaş emniyetli bir şekilde köylerine götürüldü. Bir köyde mahsur kalan 60 vatandaş ise Cizre/Köyceğiz Hudut Karakolunda misafir edildi.

Söz konusu kurtarma faaliyetleri sonunda, yollarda ve köylerde mahsur kalan toplam 281 vatandaş kurtarıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Midyat Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title